Jakiroviću je dosta svega: Lupio je šakom o stol i otkrio svoju stranu istine: "Ima tu licemjerja!"

Odlični trener u centru pažnje

Jakiroviću je dosta svega: Lupio je šakom o stol i otkrio svoju stranu istine: "Ima tu licemjerja!"

A. Čaušević

Sergej Jakirović je nakon nekoliko sedmica šutnje otvorenije progovorio o temi koja je potresla HNL-, odnosno njegovom prelasku iz Rijeke u Dinamo u veoma delikatnom trenutku za oba kluba. 

Jakirović je poznat kao trener koji uvijek kaže ono što misli, neki će ga pohvaliti zbog njegove otvorenosti i direktnosti, dok će biti i onih koji ga smatraju previše samouvjerenim, ali jedno je sigurno, nikad nikom ne ostaje dužan.

Nakon što je iznenađujuće odlučio da napusti Rujevicu i ode na Maksimir preko noći je ovaj Mostarac postao person non grata na Kvareneru.

Sada kada se situacija malo smirila odlučio je da otkrije svoju stranu istine. Posebno je prozvao predsjednika Rijeke Damira Miškovića za kojeg je kazao kako je sve vrijeme znao šta se dešava.

"Razumijem da ima tu emocija, možda sam ranio ljude iz Rijeke. Razumijem ih jer vole svoj klub. No, ja sam sretan i zadovoljan što sam Rijeku ostavio u puno boljoj poziciji od one u kojoj sam je zatekao kad sam preuzeo trenersku funkciju", rekao je Jakirović za Sportske Novosti te nastavio:

"Gledam na sve kao na moj veliki izazov u karijeri, iskorak koji je nekako logičan. Meni jedino nije jasan gospodin Mišković. On je znao prije mene da Dinamo dolazi po mene. To je informacija koju imam. Nije ništa napravio da to spriječi."

Oglasi

"To je meni bio pokazatelj da jednostavno treba ići dalje. Sva ova hajka koja se dogodila nakon toga, a koja je meni uzrokovala manje probleme, jest jeftini populizam i zabava za narod."

"Također, nije istina da sam u 14 sati dobio poziv, a sat vremena kasnije bio u Zagrebu. Nemam helikopter. Bio sam do 18 sati na Rujevici, pozdravio se s ljudima koji su tamo bili i čekao sportskog direktora."

"I dan-danas imam kontakte, što je sasvim normalno u ovom poslu. Imao sam klauzulu koja je u prvom redu stavljena radi otkaza, a ne radi moje odštete. To svi moji kolege i advokati koji rade ugovore znaju. Tu ima dosta licemjerja."

"Ako mi čestitaš privatno, a nakon toga u medijima izjavljuješ da sam napravio nemoralan potez, izdaju, onda je to što drugo nego licemjerje."

"I da, onda mi tri dana nakon toga predložiš igrača da ga angažiram za Dinamo! Pa mi sad recite ko je tu moralan, a ko nemoralan? Ja držim da nisam smio odbiti Dinamo kad me želio za trenera. Moram dalje napredovati u svojoj karijeri."

Jakirović je i otkrio koja je razlika između Zrinjskog gdje je bio prvak BiH, Rijeke koju je vratio sa dna u vrh, te Dinama gdje se od njega očekuju velike stvari.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Uvijek treniram isto. Ali, naravno, u Dinamu imaš bolje igrače. Isto tako je jasno da su navijačima Zrinjskog i Rijeke njihovi klubovi najveći, najbolji."

"Međutim, Dinamo je na jednoj strani, sve ostalo na drugoj. Očekivanja su puno veća, mediji te više prate, puno si više javna osoba nego prije. Dinamo je na vrhu moje karijere", kazao je popularni profa Jakir.

Top Komentari

lalinjo
Da Profa nije bio trener licemjera iz Rijeke,nikad se ne bi o njima pisalo kod nas na portalu,eto toliko su bitni hahaahaha....
0 0
pero98
Pocni se bavit Dinamom i ostavi se Rijeke.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti