Jednima zvižduci, drugima podrška

Publika u Mostaru igračima Zrinjskog i Legije nakon meča priredila (ne)očekivano!

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je večeras u Mostaru nakon preokreta s 1:2 poražen od varšavske Legije, a nakon utakmice je "sud" dala i publika na stadionu Pod Bijelim Brijegom. 

Nakon nekoliko šansi koje je imala Legia, do vodstva dolazi Zrinjski. Ćorluka sjajno pronalazi Bilbiju koji pogađa za 1:0.

Međutim, samo tri minute kasnije gosti dolaze do izjednačenja.

Nakon slobodnog udarca Muci je napucao loptu u kazneni prostor gdje je u vlastitu mrežu sprovodi Jakovljević.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru Zrinjskog, ali nažalost i gol u mreži te poraz.

Plemići su preko Ćorluke i Malekinušića tresli mrežu kod rezultata 1:1 i 1:2, no oba puta je on poništen zbog ofsajda nakon pregleda VAR-a.

Gosti iz Poljske su pred kraj utakmice itekako odugovlačili, valjali se po terenu, te već u toku utakmicu dobili zvižduke mostarske publike.

Isto su dobili i nakon meča, dok su igrači Zrinjskog i pored poraza nagrađeni od svojih navijača aplauzima i podrškom. Pogledajte.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Aston Villa (koja je ranije danas s 1:4 deklasirala AZ) i Legia nakon dva kola imaju po šest bodova, dok Zrinjski i AZ Alkmaar imaju po tri, te je i dalje sve otvoreno. Zrinjski sada čeka nešto teži raspored, no vjerujemo da Plemići mogu i do evropskog proljeća.

Naredno, četvrto, kolo na rasporedu je 9. novembra. Zrinjski će u goste kod varšavske Legije, dok će Aston Villa u Birminghamu biti domaćin AZ Alkmaaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.