Što su Džeko i Miske bili u Njemačkoj, to su Ćorluka i Bilbija u BiH: Nevjerovatno je kako se znaju

Sjajna asistencija Ćorluke, pa pogodak Bilbije

Što su Džeko i Miske bili u Njemačkoj, to su Ćorluka i Bilbija u BiH: Nevjerovatno je kako se znaju

E. Ganibegović

Josip Ćorluka i Nemanja Bilbija prava su dva talismana Zrinjskog. Jedan rasan asistent, drugi golgeter, a na terenu uvijek sjajno sarađuju. Pokazali su to i večeras.

U okviru 3. kola grupne faze Konferencijske lige večeras se u grupi E od 21 sat sastaju Zrinjski i Legia iz Varšave.

Nakon prvih 45 minuta rezultat na semaforu je 1:1 i nadamo se da Plemići u nastavku mogu prevagnuti meč u svoju korist i stići do nova tri boda.

Zrinjski je do prednosti stigao u 30. minuti. Pogodak je ponovo bio rezultat sjajnog poznavanja i saradnje između Ćorluke i Bilbije.

Bezbroj golova Nemanja Bilbija je postigao na asistenciju ovog čovjeka, a tako je bilo i večeras protiv poljskog velikana.

Oglasi

Ćorluka je vidio Bilbijino utrčavanje, te uputio savršeno precizan centaršut, a Bibliji dvije ovakve šanse za pogodak ne trebaju.

U prvi mah neko je možda mogao pomisliti da se radi o ofsajd poziciji, no koliko se dobro poznaju njih dvojica, vidi se i po detalju koliko je Bilbija bio ispred odbrane Legije u trenutku kada je Ćorluka uputio asistenciju.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nažalost, samo tri minute kasnije poljski tim je stigao do poravnanja. Izveden je jedan slobodan udarac, Muci je napucao loptu u peterac gdje Jakovljević u pokušaju da interveniše postiže autogol. 

Drugo poluvrijeme uskoro počinje i nadajmo se da će prvak Bosne i Hercegovine stići do trijumfa protiv tima iz Varšave te tako nastaviti borbu za evropsko proljeće. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jeboovenovinare
Pa to ne moze u istu recenicu a ne da se poredi, koja glupost
1 0
Bulle
Pretjera ti ljudino...to su dva svijeta...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi