Nevjerovatno je šta je redar uradio dječaku prije meča AZ - Aston Villa

Nije mogao prestati da plače

Nevjerovatno je šta je redar uradio dječaku prije meča AZ - Aston Villa

Edmir Škorić

AZ Alkmaar je ugostio Aston Villu u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige, a Englezi su bili nemilosrdni i slavili su sa 4:1.

Nakon Zrinjskog, AZ-u je četiri gola u grupnoj fazi utrpao i engleski premierligaš. Za tim Unaija Emeryja je to bila druga pobjeda i sa šest bodova su zasjeli na prvo mjesto.

Iza su Zrinjski i Legia sa po tri boda, s tim da oni trenutno tek igraju svoj meč 3. kola. AZ je također na tri boda.

Ova grupa će svakako biti zanimljiva do samog kraja, a bh. prvak je dodatno unio nemir dobrim igrama i rezultatima, prvenstveno misleći na pobjedu upravo na AZ-om u Mostaru (4:3) u 1. kolu.

Inače, prije utakmice AZ - Villa uočen je jedan mladi navijač koji nije mogao da prestane da plače. Navijač tima iz Birminghama postavio je upadljiv transparent tražeći dres jednog od svojih idola, ali mu je isti brzo oduzet.

Redari su smatrali da dječakova poruka nije primjerena, zbog čega su uklonili njegov transparent. Nakon svega, dječak je briznuo u plač, a redar je pokušao da spasi situaciju tješeći mališana, no bezuspješno. 

"Nadam se da će Bayerov igrač Diaby vidjeti ovaj video jer je apsolutno nevjerovatan. Ovaj dječak je samo želio dres. Ja lično ne volim sve ove parole i postere na kojima se traže dresovi, ali uz dužno poštovanje, to je dijete", napisao je jedan od novinara na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ukoliko vijest postane viralna, nije nemoguće da se Diaby potrudi i da pronađe dječaka, pa mu dostavi dres i potpis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi