Kazne i za Zrinjski, Željezničar, Velež...

N/FSBiH puni kasu: Najgore prošao FK Sarajevo, kažnjena još pet klubova, među njima i Borac

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila je nekolicinu klubova iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Najgore je prošao FK Sarajevo.

Na adresu krovne kuće bh. fudbala FK Sarajevo morat će uplatiti iznos od 15.000 KM zbog toga što su navijači tog kluba u derbiju protiv Željezničara koristili pirotehniku i ubacivali određene predmete na teren.

Zbog iste utakmice je kaznu od 5.500 KM dobio i FK Željezničar. Navijači tima s Grbavice su koristili pirotehniku i na to ime je određena kazna u prethodno pomenutom iznosu.

Budući da su oštećene 73 stolice na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje u maju ove godine u finalu Kupa BiH od strane njihovih navijača, HŠK Zrinjski će u kasu Saveza morati uplatiti 6.687 KM.

S po 2.000 KM zbog pirotehnike kažnjena su još dva hercegovačka kluba. U pitanju su FK Velež i NK Široki Brijeg. Istim iznosom zbog dešavanja na meču protiv Veleža kažnjen je Borac. 

Podsjetimo, od strane UEFA-e je kažnjen i N/FSBiH. Razlozi su incidenti na utakmicama Lihtenštajn - BiH i BiH - Portugal ranije ovog mjeseca u kvalifikacijama za EURO, a kazne su rigorozne.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Skupo će se platiti sve. Od ubačenih baklji u teren, do stojanja na stepenicama i pokušaja selfieja s Cristianom Ronaldom. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.