"Silenzio stampa" uzrujanog Nermina Bašića

Trener Željezničara bez izjava

"Silenzio stampa" uzrujanog Nermina Bašića

Admin Čaušević

Izgleda da je poraz od Igmana Nerminu Bašiću pao najteže pa od svih sedam u dosadašnjem dijelu Premijer lige pošto je nakon utakmice odlučio da ignoriše pripadnike sedme sile. 

Silenzio stampa je poznati italijanski termin za situacije kada se novinarima uskrati prilika za informacije od pojedinca ili grupe, u ovom slučaju od trenera Željezničara.

Bašić poslije posljednjeg sudijskog zvižduka djelovao poprilično uzrujano te je odbio dati izjavu za vlasnika tv prava za prijenose Premijer lige BiH.

Perspektivni stručnjak kojem van Sarajeva ne cvjetaju ruže na klupi Željezničara se nija pojavio ni na press konferenciji te je tako odbio "sučeljavanje" sa novinarima.

Željezničar je pod Bašićevim vodstvom danas upisao sedmi ligaški poraz što je definitivno previše ako se u obzir uzme činjenica da su Plavi jedan od najvećih klubova u državi.

Oglasi

Također, Plavi su ostali bez boda u gostima te sa samo jednim postignutim golom što ih čini najlošijim gostujućim timom zajedno sa Zvijezdom 09.

Nakon što je Željezničar u 9. kolu pobijedio Široki Brijeg na Grbavici Bašić je pred novinarima ponudio ostavku na klupu koja je promptno odbijena.

Ostao je bivši trener Radomlja šef stručnog štaba, međutim i poslije toga Plavi su nastavili sa lošim izdanjima van svoje Grbavice.

I dok se već sada postavljaju pitanja oko Bašićevog trenerskog statusa izgleda da i oni najvjerniji navijači Željezničara, popularni Manijaci, gube strpljenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro se zapitajte kome igrate ovakav fudbal i kakvi su ovo rezultati. Hvala vam i vidimo se", poručili su Manijaci igračima Željezničara nakon poraza od Igmana sa 2:0.

Trofejni klub iz Doline ćupova je u sezonu ušao odličnim rezultatima u Evropi. Ipak, kako prvenstvo odmiče rezultati su počeli izostajati pa osvojenih 15 bodova iz 12 utakmica definitivno nije zadovoljavajući učinak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Bašiću sve je to dobro, ŽELJANA JE NA DOBROM PUTU, SAMO IDI NAPRJED I NEOSVRĆI SE NA OVE NEGATIVNE KOMANTERE. Što duže na klupi to je bolje i za tebe i za klub.
8 0
papagaj
Idi molim te ko Boga te molim, dotakli smo dno sa tobom fukaro stidi se
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi