FOTO: E. Dindić

Lakše dišu u Tuzli

Sloboda ubjedljiva protiv Tomislava

Haris Zilić

Posljednji meč 12. kola Prve lige FBiH u subotnjem programu odigrali su Sloboda i Tomislav. Konačan rezultat utakmice na Tušnju glasio je 4:1 za domaćine.

Sloboda je otvorila ofanzivno meč, Dilaver i Dervišagić su bili u prilikama na startu utakmice, no odbrana Tomislava i golman Šehović su bili sigurni. U 11. minuti Šehović zaustavlja pokušaj Kurtalića.

Odlična prilika za goste u 20. minuti, ubacio je Šiško, Ćerdić pokušao glavom, ali lopta je otišla pored gola Muminovića, ostalo je 0:0.

Sloboda je stigla do vodstva od 1:0 u 35. minuti. Ćivić je sjajno ubacio, a Dervišagić glavom šutira i matira večeras odličnog golmana Šehovića na golu Tomislava.

U 43. minuti Šehović još jednom spašava goste, zaustavlja udarac Dilavera i na odmor se odlazi vodstvom Slobode od 1:0.

Mujkić je prvi imao šansu u nastavku u 50. minuti, blokirala je to odbrana Tomislava, prije toga Alpeza je očistio jednu situaciju nakon centaršuta Beganovića. Velika šansa za Dilavera, u 52. minuti, šutirao je sa dva metra, lopta ide preko gola.

Tomislav je svoju prvu priliku u drugom poluvremenu pretvorio u pogodak. Ubacio je Šiško, a Banović je pogodio za 1:1. Prvi udarac gostiju u okvir gola i lopta je završila u mreži.

Majstorija Husejinovića, ubacio je oštru loptu iz prekida niko nije dirao, prevarila je golmana Šehovića i to je bilo 2:1 za Slobodu.

U 78. minuti Ćivić je ponovo započeo akciju Slobode, lopta je došla do Dervišagića koji pogađa za 3:1, a u 82. minuti Dilaver je pogodio za 4:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Prva liga FBiH, 12. kolo:

FK Sloboda - HNK Tomislav 4:1 (Dervišagić 35', 78', Husejinović 67', Dilaver 82'/Banović 56')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK SLOBODA: Muminović, Beganović, Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Dervišagić, Kurtalić, Čivić, Hasanbegović, Kalesić.

HNK TOMISLAV: Šehović, Križanac, Ćerdić, Alpeza, Banović, Vrgoč, Šiško D., Šiško N., Križan, Kyeong Su Kim, Radoš.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.