Mitrović: Svjesni smo situacije; Kurtalić: Poraz u Zenici nije ostavio traga na ekipi

Press FK Sloboda Tuzla

Mitrović: Svjesni smo situacije; Kurtalić: Poraz u Zenici nije ostavio traga na ekipi

Esmer Oštraković

Nakon što su u prošlom kolu u posljednjim trenucima utakmice poraženi u Zenici od Čelika, ekipu Slobode ovog vikenda čeka domaća utakmica protiv Tomislava.

Ekipa Tomislava igra zaista sjajno ove sezone, baš kao i Sloboda, te se očekuje jako dobra utakmica na Tušnju.

Povodom utakmice održana je press konferencija Slobode na kojoj su se medijima obratili pomoćni trener Darko Mitroviću, te Alen Kurtalić.

"Pred nama je utakmica sa Tomislavom. Radi se o veoma mladoj i kvalitetnoj ekipi. Imaju kontinuitet u radu, igraju ofanzivan i napadački fudbal. Oni su jedina ekipa koja u dosadašnjem dijelu prvenstva nije poražena u gostima.

Što se tiče nas i igračkog kadra ne možemo da računamo na povrijeđene Merdovića i Kapetanovića, a Hadžanović ima tri žuta kartona. Spremili smo se veoma detaljno za ovu utakmicu. Probaćemo nametnuti svoj stil igre", rekao je Mitrović.

Oglasi

Nakon poraza od Čelika, Stupčanica je prišla Slobodi na četiri boda.

"Ta utakmica u Zenici je već iz nas. Naš fokus je na našem narednom protivniku. Teren je u Zenici bio jako težak. Ispalo je da je cijela utakmica bila loša jer smo izgubili na kraju, ali nije tako. Svjesni smo situacije, borba za prvo mjesto traje trideset kola. Očekivali smo da ćemo imati određene padove. Momci su svjesni toga i nastavljamo dalje", rekao je Mitrović.

Nakon Mitrovića, kratko se obratio i Kurtalić.

"Znamo da nam dolazi kvalitetna ekipa Tomislava. U utakmicu ulazimo nakon nesretnog poraza u Zenici i mislim da to nije ostavilo traga na ekipi. Igramo na domaćem terenu, pred našom publikom, koja ove sezone pravi premijerligaški ambijent", rekao je Kurtalić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloboda je nakon sjajnih rezultata na početku sezone upala u malu krizu te su poraženi od Goražda i od Čelika.

Šansu da poprave stvari imaju na domaćem terenu protiv Tomislava.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Moj Kurtaliću da li si ti nekad pogledao utakmicu koju si odigrao,tvoj učinak na terenu je ravan nuli.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi