Sve oči uprte na Tušanj i u Olovo - Savez odredio sudije za utakmice 12. kola Prve lige FBiH

Nekoliko jako dobrih susreta pred nama

Sve oči uprte na Tušanj i u Olovo - Savez odredio sudije za utakmice 12. kola Prve lige FBiH

Esmer Oštraković

Vikend koji je pred nama donosi nekoliko jako zanimljivih utakmica, a sada je poznato i koje sudije će gdje suditi utakmice.

U derbiju začelja između Rudara i TOŠK-a pravdu će dijeliti Amin Efendić iz Sarajeva. Sudija je to koji je nedavno sudio TOŠK-u kada je Dino Dizdarević slomio ruku.

Njegov prvi asistent je Mirza Ćehaja iz Goražda. Zanimljivo je da je i u prošlom kolu Ćehaja "mahao" ekipi TOŠK-a iz čijih su redova imali mnogo primjedbi na to kako je obavio svoj posao.

Drugi asistent je Selmin Osmančević iz Zenice, a četvrti sudija je Benjamin Berbić iz Banovića.

Utakmicu između Jedinstva i Čelika sudit će Semir Sarajkić iz Sarajeva, a njegovi asistenti su Anis Zukić iz Sarajeva i Marko Grebenar iz Livna.

Četvrti sudija na ovoj utakmici biti će Drago Tabak iz Tomislavgrada.

Oglasi

Budućnost će u Banovićima ugostiti ekipu Gornjeg Rahića, a glavni arbitar na ovoj utakmici bit će Gračanlija Suad Nurić.

Njemu će pomagati Samir Mehmedović iz Sanskog Mosta, te Amir Hušidić iz Velike Kladuše. Četvrti sudija je Edin Osmanović iz Kalesije.

Gradina i Goražde odigrat će utakmicu u Srebreniku, a na centru će biti Senad Heljić iz Sarajeva.

Pomoćnici su mu Adnan Arfadžan iz Jablanice, te Sehmin Hakalović iz Buturović Polja. Četvrti sudija je Deni Ćatibović iz Sarajeva.

Zvijezda će u Gradačcu dočekati Mladost, a utakmicu će suditi Ilija Orkić iz Matića.

Oglasi

Njegovi pomoćnici su Amrudin Zaimović iz Novog Travnika, te Marko Brezović iz Kostrča. Četvrti sudija je Ernad Komran iz Bugojna.

Ekipa Simm Bau-a će u Maglaju dočekati Bratstvo, a pravdu na ovoj utakmici dijelit će Igor Popović iz Busovače.

Asistirat će mu Bilješko Boris iz Novog Travnika, te Josip Begić iz Posušja. Četvrti sudija je Mario Pejić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na Tušnju će Sloboda dočekati Tomislav. Glavni sudija je Sanel Silić iz Cazina, a asistenti su Mirza Fetić iz Zenice, te Filip Jarić iz Brčkog. Četvrti sudija je Aldin Sofić iz Zenice.

Stupčanica u Olovu igra sa Radnikom, a glavni arbitar je Kristijan Sučić iz Travnika. Asistenti su Sanel Grljević iz Mostara, te Maten Bevanda iz Čitluka. Četvrti sudija je Denis Limov.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi