City razbio United

Potez o kojem priča Engleska: Foden krenuo da slavi gol, a onda je vidio šta mu Haaland pokazuje

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je na Old traffordu još jednom ponizio gradskog rivala Manchester United pobjedom rezultatom 3:0. Briljirao je Erling Haaland s dva gola, no svi pričaju o potezu Norvežanina kada je Phil Foden zabio pogodak i potom krenuo da ga proslavi.

Građani su još jednom pokazali da su zadnjih godina apsolutni vladari u Manchesteru, a iako se očekivalo da bi Crveni đavoli mogli pružiti neki bolji otpor na kraju je mašinerija Pepa Guardiole bez problema došla do tri boda.

Gosti s Etihada poveli su u 26. minuti kada je sudija svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Erling Haaland.

Norvežanin je i na samom početku drugog poluvremena uspio da udvostruči prednost svog tima. Igrači Cityja sjajno su kombinovali, Bernardo Silva je bio u ulozi asistenta, a Haaland bez problema pogađa za 0:2.

Konačan udarac Manchester City je svom gradskom rivalu zadao u 80. minuti. Sjajni Haaland ovaj put bio je asistent, a konačnih 0:3 na semaforu postavio je Phil Foden.

No, nakon toga vidjeli smo scenu o kojoj bruji engleska javnost jer na prvu nisu baš svi vidjeli šta je Haaland uradio kada je Foden krenuo da slavi pogodak.

Očekivalo se da će Foden otići Haalandu u zagrljaj kako bi mu zahvalio na asistenciji i htio je to da uradi, ali onda je vidio da mu Norvežanin pokazuje da to proslavi na orginalniji način i baci se na koljena što je i sam uradio kada je dao drugi gol.

Foden je vidio Haalandovu "naredbu" i odlučio je da u stilu proslavi pogodak pred dijelom tribine na kojoj su bili navijači Manchester Cityja.

Poznato je da Haaland i Foden imaju zaista odličan odnos, a to se vidjelo i u ovoj situaciji. Video je postao viralan iako na prvu mnogi nisu ni vidjeli taj Haalandov potez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Manchester City je trećeplasirani sa 24 boda koliko ima i drugoplasirani Arsenal, dok je lider nakon deset odigranih kola ekipa Tottenhama s dva boda više. S druge strane United je tek osmi s 15 bodova.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.