Jedan igrač posebno impresionira Guaridolu: "Nema naušnicu ili tetovažu, vozi normalan auto"

Hvalio ga je nakon pobjede u derbiju

Jedan igrač posebno impresionira Guaridolu: "Nema naušnicu ili tetovažu, vozi normalan auto"

E. Škorić

Dva gola i jedna asistencija. Erling Haaland bio je ključan u nedjeljnom manchesterskom derbiju u kojem je City, kao gost, na Old Traffordu slavio sa 3:0 protiv Uniteda.

Erling Haaland je nevjerovatan, nastavlja svoju ludu golgetersku seriju, a City svoju dominaciju u Engleskoj sa željom da odbrani titulu. Imali su dva loša rezultata u Premier ligi, dva poraza, ali sada se sa stilom vraćaju na pobjedničke staze.

Pep Guardiola je nakon utakmice rekao šta misli da je bilo ključno.

“Drugi gol nam je puno pomogao. Pričali smo na poluvremenu da će izaći vrlo agresivno, ali mi smo u nekoliko navrata odigrali jako dobro, onda je Bernardo napravio dobru akciju, a Haaland je zabio drugi gol. U prvih pet-deset minuta nismo pojednostavljivali stvari i dopuštali im tranzicije u tom periodu. Onda smo se popravili, drugo poluvrijeme je bilo sjajno. Oduševljen sam. Prošle smo sezone ovdje izgubili, danas smo pobijedili. Za nas je uvijek posebno pobjeđivati ​​ovdje", priznao je Guardiola.

Španski stručnjak posebno je hvalio veznjaka Bernarda Silvu.

Oglasi

“On nema naušnicu ili tetovažu, ima normalan auto... on je nevjerovatan igrač za nas. Voli igrati na Old Traffordu, ne sjećam se lošeg nastupa ovdje, čak ni da je igrao kao lažna devetka. Ima sposobnost pomoći nam u održavanju posjeda i napadu u pravim trenucima. Vrlo je inteligentan i svi ga obožavaju. Postao je izuzetan igrač. On je jedan od najboljih igrača koje sam vidio u životu. Imao sam sreću raditi s igračima na najvišoj razini, a on je jedan od njih zbog svog intenziteta, inteligencije i toga što je dobar momak", poručuje Pep.

Jesu li sada zaboravljeni porazi od Wolvesa i Arsenala?

“Da, utakmica s Brightonom je bila vrlo važna da ih izbacimo iz naših misli, iako su bili težak protivnik. Roberto De Zerbi je nevjerovatan trener, protiv njegovih timova je jako teško igrati. Protiv Young Boysa bilo je teško shvatiti kako moramo igrati, i to na umjetnoj travi. A današnja pobjeda je posebna jer je na Old Traffordu".

Zašto je to bila laka pobjeda?

"Lako? Nije bilo lako. Imamo veliki respekt prema Unitedu, ali u drugom poluvremenu smo bili najbolji. Oni su dobra ekipa i imaju dobrog trenera i dobru taktiku. Fudbal je jako težak. Teško je održati dosljednost godinama, a mi to činimo. Čak i nakon što smo prošle godine osvojili trostruku titulu, još uvijek smo tu, gladni smo. Lijepo je vidjeti ovakav tim nakon svega što smo osvojili".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Motivira li Old Trafford posebno Haalanda?

“Haaland je motiviran za postizanje pogotka na Old Traffordu i protiv regionalne ekipe. Današnja utakmica nije bila držanje velikih govora, samo pričanje o fudbalu. Derbi je, motiv je već tu. Oduševljeni smo jer mnoge stvari radimo dobro i znam koliko je pobjeda posebna za navijače".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi