Pep Guardiola nakon utakmice bocnuo United, pa spomenuo i legendarnog Fergusona

Trener Manchester Cityja

Pep Guardiola nakon utakmice bocnuo United, pa spomenuo i legendarnog Fergusona

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola je nakon pobjede Manchester Cityja na Old Traffordu večeras dao zanimljivu izjavu. Može se reći da je poprilično bocnuo domaćine.

U okviru 10. kola Premier lige na Old Traffordu su se sastali Manchester United i Manchester City. Građani su slavili s 0:3.

Igrač utakmice bio je norveški napadač Erling Haaland. Prvo je postigao dva gola, pa asistirao za treći.

S 11 metara je Haaland doveo u prednost goste u 26. minuti, da bi u 49. povisio na 0:2. Asistirao je Fodenu za konačan rezultat 10 minuta prije kraja meča.

Poslije utakmice zanimljivu izjavu dao je Pep Guardiola. Bocnuo je domaćine rekavši da se uvijek osjećaju dobro na Old Traffordu.

Oglasi

"Uvijek se osjećamo dobro kada igramo ovdje. Fudbaleri daju sve od sebe. Decenijama, sa Sir Alexom Fergusonom, United je bio na vrhu. Promijenili smo to. Igrao sam tačno ono što sam pripremio", rekao je Guardiola, pa se osvrnuo na Haalanda:

"Osjećao sam da će postići četiri gola, ali Onana se usprotivio. Odlično mu ide, svi ga vole. Ljudi očekuju od njega da postigne 70 golova." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon desetog kola Manchester City je treći s 24 boda koliko ima i drugi Arsenal. Na vrhu je Tottenham s 26 bodova.

Kada je lista strijelaca u pitanju Erling Haaland je prvi s 11 golova. Slijede Salah i Son sa po tri manje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi