Žustri Guardiola napao igrača utakmice: Hladnokrvni Haaland odmahnuo mu je rukom i produžio dalje

Scena nakon derbija Manchestera

Žustri Guardiola napao igrača utakmice: Hladnokrvni Haaland odmahnuo mu je rukom i produžio dalje

Eldar Ganibegović

Iako je bio igrač utakmice, Erling Haaland dobio je ozbiljne kritike od Pepa Guardiole. Nije to, naravno, promaklo kamerama.

U okviru 10. kola Premier lige na Old Traffordu su se sastali Manchester United i Manchester City. Građani su slavili s 0:3.

Igrač utakmice bio je norveški napadač Erling Haaland. Prvo je postigao dva gola, pa asistirao za treći.

S 11 metara je Haaland doveo u prednost goste u 26. minuti, da bi u 49. povisio na 0:2. Asistirao je Fodenu za konačan rezultat 10 minuta prije kraja meča.

Vječito nezadovoljni Guardiola takav je bio i nakon ove utakmice. Imao je štošta da kaže upravo Haalandu.

Naime, Norvežanin je u nadoknadi prvog dijela imao sjajnu šansu da zabije za 0:2. Međutim, Onana bilježi sjajnu intervenciju i sprječava ga u tome.

Oglasi

Upravo za tu situaciju je Guardiola zamjerio svom napadaču. Ovome to očito nije baš sjelo.

U jednom momentu Haaland je samo odmahnuo rukom Guardioli i produžio dalje, no na kraju je ipak pao zagrljaj i osmijeh s obje strane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon desetog kola Manchester City je treći s 24 boda koliko ima i drugi Arsenal. Na vrhu je Tottenham s 26 bodova.

Kada je lista strijelaca u pitanju Erling Haaland je prvi s 11 golova. Slijede Salah i Son sa po tri manje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hashim_Kuchuk_Hoki
Ganibegoviću, i ti si ba teška budaletina od DNOvinara. Žući si od kineza mater ti sebi prchio. Ljudi zadovoljni rezultatom i razgovaraju o jednoj od situacija pred golom, a ti napišeš tekst kao da će jedan drugom yebati mater. Nisi normalan. Yebo te click bait u shupak ussraaaniiiiii
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti