Građani se spremaju za zimski prelazni rok

Guardiola održao sastanak s čelnicima Cityja, ono što je odlučio neće se svidjeti Jošku Gvardiolu

Endin Čaušević

Pep Guardiola je ljetos napravio određene promjene u igračkom kadru, te Manchester City ponovo nije štedio na pojačanjima, ali čini se da španski stručnjak nije baš najzadovoljniji.

Engleski mediji pišu da Guardiola želi već u januaru pojačati odbranu jer nije zadovoljan kako stvari trenutno izgledaju.

To se ponajviše odnosi na mjesto lijevog štopera koje su u dosadašnjem dijelu sezone pokrivali Joško Gvardiol i Nathan Ake, ali Guardiola smatra da njih dvojica nisu najbolje rješenje za tu poziciju i da bolje igraju u centralnom dijelu odbrane.

Zbog toga je španski stručnjak već obavio razgovor s čelnicima Manchester Cityja kako bi ih pokušao uvjeriti da reaguju već u januarskom prelaznom roku i dovedu pojačanje za tu poziciju.

Mediji na Otoku pišu da je Guardiolina prva želja Quentin Merlin koji igra u Nantesu i svojim igrama je već privukao interes mnogih evropskih klubova.

Ovaj 21-godišnji Francuz igra upravo na poziciji lijevog štopera, a po potrebi može da pokrije i mjesto lijevog beka.

Ono što Guardiolu posebno raduje jeste da Merlin trenutno igra u Nantesu u formaciji koju i on gaji u Manchester Cityju, te ovom mladom defanzivcu ne bi trebalo dugo da se uklopi u novi tim.

The Sun piše da će City pokušati dovesti Merlina, a njegova cijena bi trebala iznositi oko 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Merlin je u prvom timu Nantesa debitovao prije dvije godine, te je uspio za ovaj klub da odigra 74 utakmice, dao je tri gola i upisao šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.