FOTO: EPA

Na Etihadu i Marakani dosta toga odlučeno

Dobili smo dva učesnika nokaut faze Lige prvaka: Crvena zvezda nije mogla do iznenađenja

Haris Zilić

Odigrani su preostali mečevi četvrtog kola Lige prvaka koji su bili na rasporedu ovaj utorak. U ovom pregledu donosimo vam dva duela grupe G i jedan duel iz grupe H.

U Grupi G dva kola prije kraja grupne faze Manchester City i RB Leipzig obezbijedili su plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Manchester City je večeras na Etihadu rutinski savladao švicarske predstavnike Young Boyse rezultatom 3:0.

Za Građane su redom pogađali Haaland iz penala u 23., Foden u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, Haaland u 51. minuti. Gosti iz Berna su od 53. minute igrali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Lauper.

RB Leipzig je u Beogradu savladao Crvenu zvezdu rezultatom 1:2.

Golove za goste dali su Simons u osmoj i Openda u 77. minuti utakmice. Domaći su do gola došli preko Henrichsa koji je postigao autogol u 81. minuti utakmice.

Dva kola prije kraja, lider grupe je Manchester City sa 12 bodova, Red Bull Leipzig ima devet, a Crvena zvezda i Young Boys su osvojili po jedan bod, dakle do kraja je pitanje ko će biti prvi City ili Leipzig, odosno ko će biti treći i nastaviti put u Evropa ligi, Crvena zvezda ili Young Boys.

U grupi H, Porto je savladao Antwerp rezultatom 2:0, golovima Evanilsona iz penala u 32. minuti i Pepea u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena.

I u ovom meču gosti su susret završili s igračem manje jer je u 50. minuti direktan crveni karton dobio Ekkelenkamp.

Grupa H do kraja donosi osta uzbuđenja, Barcelona, Shakhtar i Porto će se boriti za nokaut fazu, Antwerp je fenjeraš bez bodova i izgubili su skoro sve šanse da dođu i do treće pozicije koja vodi u šesnaestinu finala Evropa lige.

Liga prvaka, 4. kolo:

Grupa G:

Manchester City - Young Boys 3:0

Crvena zvezda - RB Leipzig 1:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H:

Porto - Antwerp 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.