Nema gdje ga nema: Nevjerovatno u kakvog igrača se pretvara Gvardiol, dovoljno mu je samo 10 sekundi

Odlična sposobnost adaptacije

Nema gdje ga nema: Nevjerovatno u kakvog igrača se pretvara Gvardiol, dovoljno mu je samo 10 sekundi

Admin Čaušević

Pep Guardiola je oduvijek voliko da igrače čini univerzalnim te da im jedna od glavnih osobina bude mogućnost igranja na više pozicija, to očigledno postaje i slučaj sa sjajnim Joškom Gvardiolom.

Na početku svoje karijere Gvardiol je znao igrati na poziciji lijevog beka, dok se posljednjih godina pomjerio u sredinu odbranu gdje je igrao odlično u RB Leipzigu što mu je omogućilo veliki transfer u Manchester City.

I mandat u redovima Građana hrvatski defanzivac je igrao na štoperu, ali u posljednje vrijeme prvenstveno igra na poziciji lijevog beka. To je slučaj i u utakmici Lige prvaka protiv Young Boysa.

U posljednjim minutama prvog poluvremena susreta sa prvakom Švicarske Gvardiol je pokazao u kakvog igrača se pretvara pod vodstvom Pepa Guardiole.

Gvardiol je u jednom trenutku organizovao napad svoje ekipe, došao je do vrha kaznenog prostora gostiju, a desetak sekundi kasnije bio je posljednji igrač odbrane Građana. Scenu pogledajte ovdje.

Oglasi

Upravo je to posljedica Guardioline taktike, a čini se da se Hrvat savršeno uklapa u sve zamisli možda i najboljeg trenera današnjice. 

Zanimljivo da je od Gvardiola počela i akcija za gol Građana u sudijskoj nadoknadi. Hrvat je dodao do Jacka Grealisha da bi on proslijedio do Phila Fodena koji je zabio. Akciju za gol pogledajte ovdje.

Koliko je ovaj 21-godišnjak značajan za prvaka Evrope govorio je i sam Guardiola.

"Savršeno se uklopio. Znali smo da je nevjerovatna osoba, a to je ono što prvo tražim od igrača. Može igrati štopera, mi smo s njim odlučili igrati s četvoricom u odbrani, a tu je on na boku i odbrambeno i napadački."

"Otvoren je za slušanje, razumije ono što želimo napraviti, ima tek 21 godinu i vrlo smo zadovoljni s njim. Na svakom treningu je pravi profesionalac, jako smo zadovoljni."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"On već ima dosta iskustva, igrao je na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, s Leipzigom je osvojio dva Hupa, a u hrvatskoj reprezentaciji je stalni član prvih 11. Ima jako puno iskustva za 21-godišnjak

U nekim od posljednjih mečeva Gvardiol je znao i kiksati, međutim njegova forma postaje sve bolja i bolja što svakako može radovati i Zlatka Dalića. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi