Huligani iz Hrvatske mogu odahnuti

Šokantan preokret u Grčkoj: Uhapšena osoba za ubistvo navijača AEK-a, poznato šta se izdešavalo

Samir Mlaćo

Tri mjeseca su prošla od velikog sukoba navijača Dinama i AEK-a u Grčkoj, ali istraga policija još uvijek traje. Sada su stigle ključne informacije.

Kako je poznato, u sukobu je smrtno stradao 29-godišnji Michalis Katsouris, u Grčkoj su organizovani veliki protesti, a navijači Dinama su uhapšeni u velikom broju.

Planirale su se i krvave osvete, prijetilo i u grčkim zatvorima gdje su bili smješteni popularni Bad Blue Boysi, no sada veliki preokret u istrazi.

Smatralo se da je 29-godišnjeg Grka sigurno ubio hrvatski navijač u velikoj gužvi i pravom metežu, no mediji u Grčkoj javljaju da je sada uhapšen jedan navijač AEK-a koji je već bio osuđivan.

On je učestvovao u tuči sa navijačima PAOK-a 2007. godine, a i tada je jedna osoba izgubila život. Zougla.gr prenosi da je se radi o osobi sa incijalima A.D.

"U četvtak je specijalna postrojba uhapsila Grka koji je sudjelovao u neredima. Identicifiran je DNK vlasnika noža pronađenog na licu mjesta. Radi se o osobi poznatoj iz ranijih slučajeva. Dovoljno je dokaza da se odredi istražni zatvor, a pomenuta osoba se nalazi i na fotografiji u noći incidenta prije utakmice AEK-a i Dinama. Bio je naoružan nožem i vidi se da trči pored nastradalog. Sudario se sa njim dok su pokušavali pobjeći huliganima Dinama i Panathinaikosa", navodi ovaj portal.

Više od stotinjak huligana iz Hrvatska tada je stiglo u Grčku, iako su znali da neće moći na utakmicu.

Željeli su obračun sa navijačima AEK-a i u tome uspjeli. Policija nije na vrijeme reagovala, pa su ubrzo smijenjeni svi visoki polcijski dužnosnici u Grčkoj.

Potražite više informacija na temu Super League:

Sada se priča mijenja, hrvatski huligani mogu odahnuti za ubistvo, a treba istaći da su od početka tvrdili da sigurno njihovi članovi nisu zadali smrtonosne udarce Katsourisu.

I dalje su u grčkim zatvorima, te čekaju konačnu odluku suda te države.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti