Novi detalji o Dinamovim huliganima: Svi govorili istu rečenicu, a naivni Grci su im povjerovali

Više od 100 ih je iza rešetaka

Novi detalji o Dinamovim huliganima: Svi govorili istu rečenicu, a naivni Grci su im povjerovali

Admin Čaušević

Iz Grčke stižu novi detalji o konvoju sa Dinamovim huliganima koji je ponedjeljak stigao u Atinu poslije čega su uslijedili navijački neredi u kojim je izgubljen jedan mladi život. 

Interesantno da su svi imali identičnu priču, manje više ponavljali su iste rečenice, a grčka policija im je povjerovala i već u startu napravila ogroman propust.

Hrvati su se predstaljali kao turisti koji su išli na odmor i kupanje u Sivotu s graničnih postaja Krystalopigi i Kakavia, a onda uspjeli doći do Atene.

Od prvog trenutka kada je hrvatski konvoj prošao kroz zemlju, grčka policija je obaviještena. Zbog njihovog prisustva policajci su im čak davali i registarske tablice.

Nakon toga su stigli Egnatiju, prelazeći zapadnu Grčku i našli su se u Kiatu, a policijski službenici su također bili obaviješteni o njihovom prisustvu.

Oglasi

U niti jednom navratu huligani nisu zaustavljeni da se pretraže vozila. Nakon toga i dok ih se diskretno pratilo, policajci gube vizualni kontakt s vozilima, dok kolona ulazi u ulicu Attiki.

Hrvati su različitim putevima stikli u naselje OAKA gdje su ih čekali njihovi grčki saučesnici, odnosno navijači Panathinaikosa.

Odatle su sa palicama i noževima u rukama ukrcavaju u vozove u kojima se nalazila gomila ljudi. Zaustavljali su se pet puta bi konačno sišli na stanici Perissos.

Policija je tada dobila nalog za "diskretni nadzor", međutim to nije bilo dovoljno jer su huligani uspjeli započeti obračun koji je završen ubistvom 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grčki mediji izvještavaju, da nakon određenih puštanja na slobodu, da trenutno ukupan broj uhapšenih iznosi 104.

Do sada je na slobodu pušteno ukupno 13 osoba, a kada su u pitanju povrijeđeni jedan od učesnika incidenta je još uvijek u kritičnom stanju, a u bolnici se nalaze tri grčka i jedan hrvatski državljanin.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi