Noć nesreće za Dinamo u Plzenu
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Poraz Modrih

Noć nesreće za Dinamo u Plzenu

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb poražen je večeras u Plzenu od češke Viktorije s 1:0 u duelu 4. kola Konferencijske lige. Uzbudljiv meč odlučen je pogotkom s bijele tačke, a Modri će dugo sanjati VAR.

Dinamo je doživio treći poraz u Konferencijskoj ligi. Večeras Modre sreća nije poslužila u Plzenu i proklinjat će VAR koji ih je uništio.

Dinamo otvoreno ulazi u meč. Ristovski je prvi prijetio nakon šest minuta, Stanek je odbranio, a zatim Modri imaju još nekoliko opasnih napada koji međutim ne donose pravu završnicu.

A onda je krenulo sve po zlu za tim Sergeja Jakirovića. Viktoria kreće naprijedm, a u 35. minuti dolazi i do vodstva. Mišić nakon kornera igra rukom, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Chory pogađa za 1:0.

Do kraja prvog dijela nekoliko velikih šansi za Viktoriju i pravo je čudo kako Dinako na odmor nije otišao s više od jednog gola minusa.

Zagorac je u 38. minuti spasio Dinamo, nastavak akcije donosi šut Cadua preko gola iz odlične pozicije, a pet minuta kasnije nakon kornera domaći su u velikoj šansi, no hvata Zagorac.

Oglasi

Očajni Dino Perić je u 45. minuti poklonio šansu Choryju. Srećom po goste Chory se spetljao i Zagorac spašava stvar.

U nastavak Sergej Jakirović ulazi s dvojicom novajlija na terenu. Umjesto Bulata i Emralija ušli su Sučić i Kulenović, a Dinamo je na terenu bio nešto konkretniji.

Pokušavali su gosti iz Zagreba doći do izjednačenja, ali svi napadi su bili itekako jalovi i nije domaći golman imao previše posla.

Imao je u jednom trenutku Dinamo i dosuđen penal. Pregledom VAR-a sudija ga poništava i propala je potencijalna šansa.

Najbolju šansu Dinamo propušta u trećoj minuti nadoknade. Rezervista Kulenović gađa, golman Viktorije brani.

Oglasi

A zatim nekoliko sekundi kasnije Dinamo postiže pogodak. Kulenović zabija gol, ali VAR kaže da je Ristovski bio u ofsajdu i gol se poništava.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata. Ostalo je 1:0 za Viktoriju koja je prošla u narednu fazu takmičenja. Dinamo je posljednji s jednim bodom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga:

Viktoria Plzen - Dinamo 1:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Patrice77
Mamicu pomagaj, ovi ce se ugasit za tri godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi