Jakirović nije mogao da se smiri, samo je pričao u sudijskim odlukama!
FOTO: EPA

Dinamo ponovo poražen, stolica mu se žestoko trese

Jakirović nije mogao da se smiri, samo je pričao u sudijskim odlukama!

Samir Mlaćo

Dinamo je upisao novi poraz pod palicom Sergeja Jakirovića.

Večeras su Modri poraženi kod Viktorije Plzen sa 1:0, a brojne zamjerke imaju na suđenje. Dinamu je pred sami kraj poništen i pogodak.

Nakon meča bio je razočaran i Jakirovića koji će svakako posebno biti meta navijača kluba iz Zagreba.

"Sudijski kriterij nije bio ravnopravan. Ono što je vrijedilo za igrače Plzena, za nas nije. Ne znam kako objasniti Mišićevu ruku, on nije vidio da mu lopta dolazi iza leđa. Bili smo dobri u nastavku, ne mogu vjerovati da se nije gledala situacija na Baturini. Zabili smo gol, ne znam kako ofsajd. Ne znam kako su povučene te linije.

Znali smo šta nas čeka do kraja u grupi. Moramo dobiti dvije utakmice, a protiv Plzena smo izgubili iz dva sumnjiva jedanaesterca. Nismo navikli vidjeti ovakve rezultate, ali moramo naći snage da se izvučemo. Teško nam je svima, ali moramo naći način za to", rekao je Jakirović.

Napadač Dinama Sandro Kulenović također je 'rigao' vatru na sudije kazavši:

Oglasi

"Ne znam dokle više ovako. Neke se stvari moraju promijeniti oko suđenja", jasan je bio.

Dinamo je na posljednjem mjestu u grupi i sigurno se Modri tome nisu nadali. Ipak, i dalje se u igri kada je prolaz u pitanju.

Viktorija Plzen je prošla dalje i drži lidersku poziciju, dok Balkani i Astana imaju po četiri boda. Dinamo ima, tri boda, te sada gostuje kod Astane, a zatim će ugostiti Balkani.

Iako je situacija za Modre teška, ipak odlučujemo sami o sebi.

Dinamu mogu pomoći i dva remija, ali se moraju se poklopiti ostali rezultati.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dinamo već u nedjelju igra novi derbi, ovaj put će u goste Rijeci. Biće to paklen doček za Jakirovića koji je preko noći napustio ovaj kliub i preuzeo Dinamo.

Nisu mu to oprostili navijači Rijeke i već su najavili 'vatreni doček'. Jakirović nema prava na kiks, uvjereni smo da bi u slučaju poraz postao 'bivši'.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676232465
Papak ,pokazalo se da je ipak Dinamo veliki izazov za njega još pure i kajmaka .
1 0
BAJSJECAR1977
A sada na Rijeku...Izdajica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi