Foto - AFP

Poraz Fenerbahčea u Razgradu

Kriza trese Fener, Livaković primio gol za pamćenje i ostao u sjeni drugog Hrvata

Midhat Šljivak

Ludogorets je u 4. kolu Konferencijske lige u Razgradu savladao turski Fenerbahče s 2:0. Susret je obilježen spektakularnim pogotkom Jakuba Piotrowskog.

Fenerbahče je nakon perfektnog starta sezone ušao u rezultatsku krizu. Nakon poraza u prvenstvu od Trabzonspora večeras je tim Ismaila Kartala poražen u Konferencijskoj ligi od Ludogoretsa.

Igrala se 18. minuta kada je domaći tim poveo. Na spektakularan način udarcem s 25 metara mrežu Dominika Livakovića pogađa Jakub Piotrowski za prednost domaćeg tima od 1:0.

Pokušao je Fenerbahče u nastavku, posebno u drugom poluvremenu doći do izjednačenja. Međutim, Simon Sluga je odlično branio na golu Ludogoretsa i nije se dao prevariti.

Najbolju šansu za goste propusstio je Michy Batshuayi. Uspio je savladati hrvatskog golmana, no njegov snažan udarac zaustavlja prečka.

Krenuo je Fener na sve ili ništa u finišu. To je domaćem timu ostavilo dosta prostora, pa Rwan Seco u drugoj minuti nadoknade koristi šansu i matira Livakovića za pobjedu domaćeg tima od 2:0.

Feneru je ovo prvi evropski poraz ove sezone. Ostaju na devet bodova, a Ludogorets je došao do druge pobjede i ostao je u igri za prolaz dalje.

Edin Džeko, očekivano, nije ulazio u ovom meču. Kompletan meč je bh. napadač odgledao s klupe za rezerve kako bi se odmorio za prvenstvene izazove.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 4. kolo:

Ludogorets - Fenerbahče 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.