'Otpisani' Dominik Livaković se pojavio na utakmici i šokirao Turke
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dobio šansu

'Otpisani' Dominik Livaković se pojavio na utakmici i šokirao Turke

Midhat Šljivak

Turski velikan Fenerbahče večeras u 4. kolu Konferencijske lige gostuje u Razgradu kod Ludogoretsa. Edin Džeko je na klupi u ovom duelu, a mnoge je iznenadilo to što je hrvatski golman Dominik Livaković u početnom sastavu jer ga tu nisu očekivali.

Dominik Livaković našao se u početnom sastavu Fenerbahčea u večerašnjem susretu 4. kola Konferencijske lige protiv Ludogoretsa u Razgradu.

Hrvatski čuvar mreže stao je ponovo među stative i na taj način su iz Fenerbahčea demantovali sve navode turskih medija kako u klubu nikako nisu zadovoljni posljednjim izdanjima ovog golmana.

U Turskoj su na 28-godišnjeg golmana osuli drvlje i kamenje zbog prethodnih nekoliko nastupa, a večeras je na golu najavljen Irfan Can Egribayat.

Ipak, trener žuto-plavih Ismail Kartal ponovo je ukazao povjerenje hrvatskom golmanu i vidjet ćemo šta će se večeras u Razgradu dešavati pred njegovim golom.

Oglasi

Livaković je kao i ostatak ekipe Fenerbahčea na priličnom udaru, posebno medija bliskih rivalskom Galatasarayju, pa nije nikakvo čudo što su ga već otpisali.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko je kao i na svim prethodnim evropskim utakmicama ostao na klupi za rezerve i vjerovatno neće dobiti minute.

Kartal se za meč u Razgradu odlučio za ove igrače: Livaković, Kadioglu, Oosterwolde, Akcicek, Osayi-Samuel, Yuksek, Crespo, Zajc, Tadić, Kent, Batshuayi.

S druge strane Ludogorets nastupa u ovom sastavu: Sluga, Witry, Verdon, Russo, Nedyalkov, Pedro Naressi, Piotrowski, Goncalves, Tekpetey, Caio Vidal, Duah.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Fenerbahče je trenutno vodeći tim u grupi H s devet osvojenih bodova, a Ludogorets je na trećem mjestu sa tri boda.

Top Komentari

King_Kenny
Kakve budalastine vi piseta,pa lik izgubio jednu utakmicu otkad je dosao,kao i cijela ekipa ove sezone...ne postoji ni jedan navijac Fenera koji moze bilo sta prigovoriti nekom igracu nakon takvih partija...porazi su sastavni dio igre,nekad se i to mora desiti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi