Pred veliki derbi

Iz BFK Simm Bau na poseban način najavili historijsku utakmicu sa Slobodom: "Sada rezultat..."

Esmer Oštraković

U subotu če biti odigrane utakmice 15. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, nakon kojeg igrači idu na odmor.

Jedna od zanimljivijih utakmica u ovom kolu svakako je utakmica koja će biti odigrana između BFK Simm Bau i Slobode iz Tuzle.

Sloboda je trenutni lider na tabeli u Prvoj ligi Federacije BiH, sa samo jednim bodom ispred drugoplasirane Stupčanice.

Jasno je svima da će ove dvije ekipe voditi veliku bitku za plasman u Premijer lige Bosne i Hercegovine do kraja sezone.

Ko će biti jesenji prvak biti će poznato u subotu, a kao i Sloboda i ekipa Stupčanice gostuje u posljednjem kolu prvog dijela sezone i to kod ekipe Gornjeg Rahića.

Sa druge strane BFK Simm Bau je u sjajnoj formi i dočekuje Slobodu na svom terenu, te žele pobjedu u ovom susretu.

Na poseban način su iz ovog kluba najavili utakmicu sa Tuzlacima.

"BFK Simm Bau - FK Sloboda Tuzla

Prije nešto više od 41 godinu odigrana je prva utakmica između naše ekipe i našeg narednog protivnika, ekipe FK Sloboda Tuzla.

Tada je ta utakmica bila prijateljska, dok nas za vikend očekuje zvanična utakmica Prve lige FBiH, koja bi mogla i odlučiti jesenjeg prvaka ove sezone, te sada sigurno rezultat utakmice nije u drugom planu.

Utakmica je prema rasporedu planirana u subotu, 18.11.2023. godine sa početkom u 13:30 sati.

Ispunimo tribine Gradskog stadiona u Maglaju do posljednjeg mjesta i da svi zajedno svjedočimo još jednoj historijskoj utakmici našeg kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čekamo vas u subotu..

Nema predaje, svi kao jedan", stoji u objavi BFK Simm Bau.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.