Dva meča do pauze i bod razlike: Sloboda ili Stupčanica do jesenje titule?

Uzbudljivo je u Prvoj ligi FBiH

Dva meča do pauze i bod razlike: Sloboda ili Stupčanica do jesenje titule?

Samir Mlaćo

Iako se činilo da je Sloboda već 'jednom nogom' u višem rangu, u Prvoj ligi FBiH itekako se zakuhalo u borbi za prvaka.

U igri za jesenjeg prvaka su FK Sloboda i NK Stupčanica Olovo, a trenutno Tuzlaci imaju samo bod prednosti.

Sve se dodatno zakuhalo u vikendu iza nas. Sloboda je poražena u Gračanici 2:1 kod Bratstva, dok je Stupčanica istim rezultatom nadigrala Mladost Doboj Kakanj.

Dva kola prije prvog dijela sezone situacija je potpuno jasna.

Slobodi treba šest bodova kako bi zadržala bod prednosti i osvojila jesenji naslov, ukoliko naravno Stupčanica slavila u posljednja dva meča.

Tuzlaci za vikend dočekuju NK TOŠK koji je u velikoj krizi i među glavnim je kandidatima za ispadanje, no tim iz Tešnja sigurno neće doći sa bijelom zastavom. Svakako da su Tuzlaci favoriti i sve će učiniti da dođu do važna tri boda.

Oglasi

U posljednjem kolu Sloboda gostuje kod BFK Simm Bau koji je pobjedom u Tešnju stigao do pete pozicije. Simm Bau sada gostuje 'davljeniku' Rudaru, a zatim se u Maglaju igra meč 15. kola koji će sigurno privući dosta pažnje.

Stupčanica u nedjelju dočekuje Goražde. Goražde je za zelenim stolom slavilo protiv Zvijezde za vikend, a momci iz grada na Drini igraju veoma kvalitetnu te će i u Olovu sigurno pokušati ostaviti što bolji utisak.

U posljednjem kolu prvog dijela sezone Stupčanica će u goste FK Gornji Rahić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovaj tim je u blagoj krizi rezultata i biće mu teško 'vaditi' se protiv izabranika Dženana Zaimovića.

Sloboda i Stupčanicu su odmjerili snage u prvom dijelu sezone, a Tuzlaci su na Tušnju slavili 1:0.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi