FOTO: E. Dindić

Sedam mečeva se igra u subotu

Finiš jeseni u Prvoj ligi FBiH: Ko će zimu dočekati u najboljem raspoloženju?

Haris Zilić

Za vikend ćemo dobiti jesnjeg prvaka u Prvoj ligi FBiH. Na rasporedu su utakmice 15. kola nakon čega ide duga zimska pauza koja će trajati tri mjeseca. U borbi za jesenjeg prvaka su Sloboda i Stupčanica.

Nakon 14 odigranih kola tuzlanska Sloboda je ider sa 33 osvojena boda, Stupčanica iz Olova je drugoplasirana sa 32 boda.

U 15. kolu Sloboda ima neugodno gostovanje kod Simm Baua koji ove jeseni igra sjajno i trenutno su na četvrtoj poziciji sa 25 bodova. Vrlo teška utakmica za Tuzlake imajući u vidu da bi Simm Bau eventualnom pobjedom gledao svoju računicu na proljeće i približio se vrhu tabele.

Sa druge strane Stupčanica za vikend ima također neugodno gostovanje ekipi Gornjeg Rahića koji je solidno odigrala proljetni dio. Novi prvoligaš je trenutno na osmoj poziciji u zlatnoj sredini sa 19 bodova i za njih najbitnje, daleko su od opasne zone.

Sedam duela 15. kola igra se u subotu u terminu od 13 sati i 30 minuta, a razlog je činjenica da naša reprezentacija u nedjelju igra duel kvalifikacija u Zenici protiv selekcije Slovačke.

Jedan duel je prolongiran za narednu sedmicu, tako da će jesenji dio u Prvoj ligi FBiH zvanično završiti 24. novembra kada će svoj meč odigrati Čelik i Zvijezda.

Razlog odgode utakmice u Zenici je reprezentacija, tačnije da stadion Bilino polje bude spreman za duel Bosne i Hercegovine i Slovačke. Nakon 14. kola Čelik se nalazi na devetoj poziciji sa 18 bodova, dok je Zvijezda na 12. mjestu sa 15 bodova, a termin utakmice još nije poznat.

U subotu će biti dosta zanimljivih utakmica jer je gužva i na dnu tabele, a sigurno sve ekipe žele da prezime iznad opasne zone.

Najugroženije ekipe su trenutno TOŠK i Mladost DK sa osam osvojenih bodova, a ispred njih je Rudar Kakanj sa 11 bodova. Malo lakše dišu Jedinstvo i Zvijezda koji imaju po 15 osvojenih bodova.

U nastavku pogledajte sve parove u subotu, a ponavljamo utakmice počinju u 13:30

Mladost DK - Rudar Kakanj

Goražde- Radnik Hadžići

Gornji Rahić - Stupčanica

Tomislav - Gradina

Bratstvo - Budućnost

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

TOŠK - Jedinstvo

Simm Bau - Sloboda

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.