Sjajna partija bh. košarkaša u pobjedi Reala

Džanan Musa za poluvrijeme razbio Monaco

Edmir Škorić

Košaraši Real Madrida briljiraju u novoj sezoni, a u Euroligi su na osam mečeva ostvarili osam pobjeda, posljednju večeras u Madridu protiv Monaca sa 91:73.

Real Madrid izgleda moćno i uvjerljivo, a snagu Kraljeva na svojoj je koži najbolje osjetio francuski tim, koji je doživio jako težak poraz.

Domaći tim je brzo napravio prednost i na kraju prve četvrtine vodio je 30:20, a tokom druge četvrtine Real odlazi i na preko 20 poena razlike i to zahvaljujući Džananu Musi koji je u prvom poluvremenu ubacio 16 poena.

Real je na kraju treće dionice vodio čak 80:50, pa je ostalo da se odigra zadnjih 10 minuta "reda radi". Napravio je Monaco 9:0 seriju početkom iste, malo ublažio ionako težak poraz, ali dalje od toga nije mogao.

Džanan Musa je meč završio sa 21 poenom, dva skoka i pet asistencija, dok je Sergio Llull ubacio 14, Campazzo 12 poena, Poirirer i Tavares isto po 12, s tim da je Francuz imao i 10 skokova.

Kod Monaca Motiejunas je ubacio 14 koševa, Mike James 13 uz četiri skoka i pet asistencija, a niko više nije bio dvocifren u timu gostiju iz Francuske.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid će za tri dana ugostiti Unicaju u ACB ligi ,a onda 23. novembra dočekuje Albu Berlin u Euroligi. Do kraja mjeseca još će gostovat kod Andore i u Maccabi Tel Avivu.

Ranije danas Maccabi je sa 78:73 savladao Fenerbahče, dok je Olympiakos u sjajnom meču savladao Crvenu zvezdu sa 88:83, a Milano ekipu Anadolu Efesa sa 92::76.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.