Real Džanana Muse niko ne može da zaustavi, dobra partija bh. košarkaša

Euroliga

Real Džanana Muse niko ne može da zaustavi, dobra partija bh. košarkaša

Edmir Škorić

Španski derbi u okviru osmog kola Eurolige odigrali su Valencia i Real Madrid, a kraljevski tim je uz dosta problema na kraju slavio sa 76:73.

Real je odigrao do sada šest mečeva u Euroligi i ostvario šest pobjeda, a svoju fantastičnu seriju nastavio je i u Valenciji, gdje se dosta mučio, no ipak ostao na kraju stoprocentan u evropskom takmičenju.

Dosta izjednačena bila je skoro cijela utakmica, a u prvoj dionici Valencia je bila bolja za dva poena (26:24). Domaćin je uz sjajnu podršku držao prednost tokom čitave druge dionice, te je na poluvremenu poveo 49:43.

Tek sredinom treće dionice gosti iz Madrida prelaze u vodstvo, imali su 63:62 prednost na kraju 3/4, ali su dobro otvorili posljednjih 10 minuta igre, pa su poveli sa pet razlike.

Valencia je uspjela vratiti prednost, no nastavila se rezultatska klackalica. Real je poveo, pa Valencia, pa Real... U posljednja dva minuta ušlo se pri rezulatu 70:70. U zadnjoj minuti je bilo 72:72, a Campazzo je sjajan prodor u reket završio poenima za novo vodstvo Madriđana.

Domaćin je promašio šut za novo izjednačenje, pa je morao praviti faul. No, Real je stigao potrošiti dosta vremena. Campazzo je pogodio oba slobodna bacanja na 8 sekundi do kraja i Real je stigao do +4, na kraju i do pobjede.

Oglasi

Argentinci Deck sa 17 i Campazzo sa 15 poena odveli su Real do pobjede, Mario Hezonja je ubacio 12 poena, a dvocifren je bio još Džanan Musa sa 10 poena, uz to je imao po tri skoka i tri asistencije.

U poraženoj ekipi Brandon Davies je ubacio čak 22 poena, Inglis, Jones i Ojeleye po 12 poena.

Nešto ranije Olypimpiakos je u gostima kod Maccabi Tel Aviva slavio sa 79:74. Peters je predvodio Grke sa 13 poena i osam skokova, dok je Walkup ubacio 13 poena uz šest škokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dvocifreni broj poena imali su još Canaan i Fall, koji su dali po 10. Najbolji kod Izraelaca bio je Sorkin sa 16 poena, Blatt je ubacio 13, Rivero i Webb po 10 poena.

U prvoj utakmici današnjeg programa Andadolu Efes je sa 89:82 savladao Monaco u Francuskoj uz sjajnu partiju Shane Larkina, koji je imao 25 poena na kraju, a Beaubois 21. Kod Monaca Loyd se istakao sa 19 poena, Brown i Motiejunas po 13, Mike James je ubacio 12, a Diallo 10 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi