Crvena zvezda nije mogla do iznenađenja u Pireju

Šesti poraz crveno-bijelih

Crvena zvezda nije mogla do iznenađenja u Pireju

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Pireju od Olympiakosa u 9. kolu Eurolige. Bilo je 88:83 za domaći tim.

Crvena zvezda doživjela je večeras šesti poraz u Euroligi. Crveno-bijeli su izgubili kod Olympiakosa u Pireju sa pet poena razlike.

Gosti iz Beograda dobro ulaze u meč. Oni su bili ti koji su kontrolisali igru u prvoj dionici nakon koje su imali tri poena prednosti, 23:20.

Zvezda je imala prednost sve do sredine igre u drugoj dionici, bilo je i plus osam, a zatim je uslijedio veliki pad u igri kojeg koristi domaći tim i serijom od 10:0 prelazi u vodstvo.

Do kraja prvog dijela Olympiakos je uspio zadržati prednost i na odmor se odlazi s plus jedan u korist domaćina, 45:44.

Igra beogradskog tima se raspala u trećoj dionici. Napadački ništa nije funkcionisalo, a to je Olympiakos naravno koristio i nakon 30 minuta igre povećao je prednost na 11 razlike, 64:53.

Oglasi

Kada je Olympiakos otišao na 15 poena prednosti u posljednjoj dionici činilo se kako je ovaj meč gotov, no Crvena zvezda se nije predala. Krenula je sjajna igra s njihove strane i vratili su se u meč došavši na posjed minusa (86:83).

Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo. Olympiakos je uspio sačuvati prednost i doći do trijumfa.

Alec Peters je predvodio Olympiakos s 28 poena, a Canaan je dodao 15 kod domaćeg sastava.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Crvene zvezde najefikasniji je bio Nemanja Nedović s 26 poena, a Miloš Teodosić je ubacio 15.

Olympiakos je nakon devetog kola na omjeru od pet pobjeda i četiri poraza, dok Crvena zvezda ima omjer od tri pobjede i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti