Pokazao koliko je skroman

Klub prepun zvijezda, svako vozi zvijer, on zarađuje milione i na trening PSG-a dolazi u "konzervi"

Endin Čaušević

PSG je već godinama prepun fudbalskih zvijezda i jasno je da prvak Francuske među rijetkim klubovima u Evropi može davati tako visoke plate kao što to rade već nekoliko sezona. Međutim, ne pokazuju baš svi igrači svoje bogatstvo, a jednog od njih rijetko ko bi i poznao na ulici kada bi vidio kakav automobil vozi.

Jasno je da mnogi fudbaleri koji u karijeri zarađuju ogroman novac vole isti da troše i da se hvali luksuzom u kojem žive, a većina njih najviše novca potroši na skupocijene automobile iako neke od njih uopšte ne koriste.

Međutim, i pored toga što je novac postao glavna stvar u fudbalu ima i dalje onih koji ne vole da se hvale na sav glas novcem koji zarađuju i luksuzu u kojem žive.

Ovaj put PSG se našao u centru pažnje jer je to ekipa prepuna zvijezda, a dobro je poznato koliko su čelnici Parižana potrošili novca da dovedu one najbolje igrače u prethodnim godinama.

Iako se nekada i takmiče ko će kupiti bolji automobil u svlačionici PSG-a postoji i čovjek kojem to nije bitno. Pokazao je svoju skromnost dolaskom na trening ovog tima u automobilu u kojem ga niko nije očekivao.

Pored nevjerovatnih "mašina" od Ferrarija do Lamborghinija koji su vozni park igrača PSG-a u centru pažnje našao se Gianluigi Donnarumma koji je svojom skromnošću sve njih zasjenio.

Donnarumma je stigao na trening u Smart Brabusu i mnogi ga uopšte nisu ni poznali kada je došao u trening centar sve dok nije izašao iz omalenog automobila.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Po povratku s treninga skrenuo je pažnju na sebe, a mnogi od navijača ne mogu da vjeruju da golman takvog kluba koji godišnje zarađuje oko osam miliona eura u garaži ima Smarta.

No, Donnarumma se nikada nije želio isticati takvim stvarima, a činjenica da već odavno vozi Smarta najbolje pokazuje koliko je italijanski golman skroman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.