Doveli su mu Kanea u Bayern, ali Tuchelova želja nije ispunjena: "Po njega bih išao na biciklu"

Pola Evrope se bori za istog čovjeka

Doveli su mu Kanea u Bayern, ali Tuchelova želja nije ispunjena: "Po njega bih išao na biciklu"

Endin Čaušević

Bayern je ljetos napravio fantastičan posao dovođenjem Harryja Kanea iz Tottenhama jer se engleski napadač pokazao kao odlično pojačanje. No, Thomas Tuchel priznaje da postoji fudbaler koji je njegova najveća želja i zbog kojeg bi uradio sve da ga dovede u svoj tim.

Bavarci su potrošili čak 100 miliona eura kako bi doveli Kanea iz Tottenhama, no već sada je svima jasno da su novac investirali na odličan način jer se Englez već sada pokazao kao pojačanje iz snova.

Na 16 mečeva Kane je zabio nevjerovatan 21 pogodak u svim takmičenjima, te je dodao još sedam asistencija.

Međutim, Thomas Tuchel priznao je da dovođenje Kanea nije ispunjena njegova najveća želja i u razgovoru za francuske medije otkrio je koga bi vrlo rado volio da vidi u ekipi Bayerna.

Naime, to je Kylian Mbappe s kojim je njemački stručnjak imao priliku da radi u PSG-u i svjestan je o kakvom igraču se radi. Tuchel ne krije želju da bi volio imati Mbappea u svom timu, ali pitanje je koliko je realno da Bayern dovede Francuza.

Oglasi

Koliko je Tuchel očaran igrama ovog mladog napadača najbolje pokazuje činjenica da je poručio da bi po Mbappea u Pariz otišao na biciklu ukoliko je to potrebno samo da on dođe u Bayern.

"Da li želi Mbappea u Bayernu? Da, da, jasno je da bi ga svako htio u svom timu. Kylian je fantastičan fudbaler. Nevjerovatno inteligentan i sjajan momak. Imamo dobar odnos i ukoliko on želi da dođe kod nas otići ću biciklom po njega ako je to potrebno", rekao je kroz osmijeh trener Bayerna.

Kylian Mbappe već izigrao jednom Real Madrid, šta se sprema za ljeto?

Jasno je svima da će Mbappe na ljeto ponovo biti glavna meta evropskih klubova, a "lov" na njega počinje već u januaru jer on ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om i ima pravo da pregovara s ostalim klubovima.

Mbappea već mnogi vide u dresu Real Madrida, ali tako je bilo i prethodne dvije godine kada je sve već bilo dogovoreno, ali se on na kraju predomislio.

Također, Francuz se povezuje s Liverpoolom i Manchester Cityjem, a poziv Bayerna sigurno da bi mu dodatno otežao posao jer je takav klub poput njemačkog giganta zaista teško odbiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mbappe i ove sezone igra u odličnoj formi jer je na 15 mečeva zabio 15 golova u dresu PSG-a u svim takmičenjima. No, u svlačionici Parižana ne vlada baš najbolja atmosfera, te je upravo Mbappe najviše na udaru.

Sve to "miriše" na njegov odlazak na kraju sezone, a pored Real Madrida sada je javno otkriveno da bi i Bayern vrlo rado vidio Mbappea u svom timu. Ukoliko to uspiju da ostvare onda će Bavarci zaista imati paklen napad.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ne možete Daviesa zadržati a pričaš o Francuzu , ne spominji mu ime nikad više .
0 1
juve10
Šta pola Evrope? Pa nijedan Bh klub ga nije tražio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi