Mbappe je PSG-u pokazao kakav je gospodin

Oprostio novac klubu

Mbappe je PSG-u pokazao kakav je gospodin

Edmir Škorić

Prema novinaru RMC Sporta Fabriceu Hawkinsu, Kylian Mbappe (24) i PSG postigli su dogovor prema kojem će se veznjak Francuske odreći bonusa u vrijednosti od približno 80 miliona eura.

Mbappe je tokom ljeta bio "ni na nebu ni na zemlju". Samo nekoliko sedmica nakon što je PSG osigurao titulu u Ligue1, kapiten Francuske poslao je pismo čelnicima kluba, obavještavajući ih da neće produžiti ugovor na godinu dana, čime su u Parizu ostali nemoćni i u strahu da će svog najboljeg igrača i strijelca izgubiti besplatno na kraju sezone.

PSG je potom izostavio fudbalera sa predsezonske turneje po Japanu i Južnoj Koreji, a čak je izostavljen i sa prve utakmice u prvenstvu protiv Lorinenta, no potom su strane izgladile odnose.

PSG je insistirao na tome da je jedini način na koji bi Mbappe mogao biti vraćen u ekipu ako bi potpisao produženje. Međutim, stav bivšeg člana akademije Monaca se navodno nije promijenio. Inzistirao je da želi da odradi posljednju godinu svog ugovora, ali da ne produži dalje od toga.

Sada je Mbappe pristao da se odrekne 80 miliona eura bonusa, što bi mogla biti prekretnica u cijeloj priči. PSG nastoji i dalje da produži ugovor s igračem, koji se odavno povezuje sa Real Madridom, a sada bi Parižani mogli biti popustljiviji kada im je već Mbappe oprostio značajnu sumu novca.

Oglasi

Kylian Mbappe sve ima u svojim rukama

Mbappe drži ključ svoje sudbine, ali teško da će odustati od želje da nastavi karijeru u Real Madridu, ali postoji niz solucija.

Postoji mogućnost da produži ugovor za godinu dana i da u ljeto 2025. godine kao slobodan napusti Pariz i potpiše za Real ili da kraljevski klub na kraju ove sezone napravi bogatu ponudu i tako kupi igrača od PSG-a.

Postavlja se još jedno pitanje, da li Florentino Perez i Real gube strpljenje? Spominje se da bi mogli da se okrenu drugim napadačima poput Victora Osimhena ili Erlinga Haalanda, kojeg bi takođe bilo jako teško dovesti s obzirom na njegov ugovor sa Manchester Cityjem.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo da je Mbappe nedavno zabi hat-trick za PSG ali ga je šokirao trener Luis Enrique, koji i pored toga nije bio zadovoljan nastupom francuskog reprezentativca.

"Nisam baš zadovoljan Kylianom Mbappeom. Nemam šta da kažem o golovima, ali on može više da pomogne timu, na drugačiji način. Razgovarat ću s njim o tome. Kylian je jedan od najboljih na svijetu, ali treba nam više, želim da uradimo više", rekao je Enrique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi