Foto - EPA

Bez pregovora s iskusnim duom

U Minhenu je neobično tiho - Razlog su Manuel Neuer i Thomas Muller

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern odlučio je odgoditi pregovore o novim ugovorima za dvije klupske zvijezde Manuela Neuera i Thomasa Mullera. Njima saradnja s Bayernom važi do ljeta naredne godine i za sada još uvijek nema naznaka o potpisivanju novih.

Manuel Neuer i Thomas Muller već su godinama unazad nositelji igre minhenskog Bayerna. Obojica su učestvovala u velikim uspjesima, zadužili su klub sjajnim nastupima i bili su nedodirljivi članovi tima.

Međutim, usprkos tome rukovodstvo Bayerna odlučilo je da odgodi pregovore o novim ugovorima s iskusnim dvojcem. Oni su za klub vezani do ljeta naredne godine i još uvijek nije poznato hoće li saradnja biti nastavljena.

Vijesti koje dolaze iz Njemačke tvrde da Bayern ima odlične odnose s obojicom fudbalera. Zbog toga se i ne žuti s pregovorima jer su svi uvjereni kako neće biti nikakvih problema u dogovoru za nastavak saradnje.

Posebno se to odnosi na Manuela Neuera. 37-godišnji čuvar mreže želi braniti još nekoliko sezona i s njim će gotovo sigurno ugovor biti obnovljen bez ikakvih problema.

S druge strane kod Thomasa Mullera postoji određeno nezadovoljstvo. Nije 34-godišnjak sretan s ulogom rezerve i smatra da bi kao jedan od vođa svlačionica morao biti više na terenu.

Trener Thomas Tuchel međutim ne vidi stvari tako i za njega se Muller kao i svi drugi mora izboriti za mjesto na terenu. Ipak, rukovodstvo bavarskog velikana uvjereno je kako će i s njim sve biti dogovoreno jako brzo i da će nastaviti saradnju s timom.

Manuel Neuer je član Bayerna od 2011. godine i nastupio je 494 puta za bavarskog velikana. Proteklih godinu dana proveo je van terena zbog povrede, a u prethodnom desetljeću je s klubom osvojio sve što je mogao.

Thomas Muller je kompletnu karijeru proveo u Bayernu. Debitovao je 2008. godine, nastupio je u 680 utakmica i postigao je 237 golova.

Ko su najplaćeniji igrači Bayerna?

Minhenski Bayern izdvaja ogromne cifre za plate fudbalera, a Manuel Neuer i Thomas Muller su godinama u samom vrhu po primanjima.

Do ove sezone ovaj duo je bio na vrhu liste po plati, no pretekao ih je Harry Kane koji na godišnjem nivou u Bayernu uzima 25 miliona eura bruto.

Neuer je na drugom mjestu s bruto platom od 21 milion euro. Muller zarađuje pola miliona manje, a na magičnoj cifri od 20 miliona eura je još Leroy Sane.

Ogromne zarade imaju i ostali fudbaleri. Joshua Kimmich uzima 19.5 miliona eura, Serge Gnabry gotovo 19, Leon Goretzka 18, Kingsley Coman 17...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba svakako napomenuti da je porez u Njemačkoj gotovo 50 posto i da je neto plata ovih fudbalera znatno manja od cifri koje su prikazane, ali i pored toga su zaista velike.

Od članova prvog tima najmanje zarađuje rezervni golman Daniel Peretz kojem je godišnja bruto plata milion i po eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.