Hrvati na drugom kraju svijeta kreirali čudo od igrača: Tek mu je 17 godina, a već je član Bayerna!

Tvrdi da navija za Barcelonu

Hrvati na drugom kraju svijeta kreirali čudo od igrača: Tek mu je 17 godina, a već je član Bayerna!

Admin Čaušević

Bayern je obavio sličan posao kao sa Alphonsom Daviesom. U svoje redove je njemački klub doveo velikog talenta za kojeg se nadaju da će imati uspješnu karijeru kao što je to bio slučaj sa Kanađaninom koji je izrastao u možda i najboljeg lijevog beka. 

Adelaide Croatia Raiders je klub kojeg su prije 70-ak godina u Australiji osnovali migranti iz Hrvatske te dugi niz decenija uspješno gaje tradiciju i klub čine itekako uspješnim.

Prošle sezone su izborili promociju nakon što su bili najuspješniji tim druge lige Južne Australije te će se novoj sezoni takmičiti u drugom rangu australskog fudbala.

Ovaj klub je iznjedrio i igrača o kojem se mnogo priča posljednjih dana, riječ je o 17-godišnjem Nestoryu Irankunda koji je u transferu vrijedom 3.4 miliona prešao u Bayern.

Nestory Irankunda će se Bayernu priključiti kada postane punoljetan

Irankunda je fudbal počeo igrati u Croatia Raidersima posije čega je prešao u Adelaide United, da bi ubrzo uslijedio i transfer o kojem sanjaju mnogi fudbaleri.

"Želio sam da igram štopera. Gledao sam Barcelonu, tim za kojeg navijam, ali su se stvari promijenile kada su me iz Croatia Raidersa pozvali na probu", kazao je ovaj mladić.

Oglasi

"Počeli su me koristiti kao napadača i postigao sam mnogo golova. Uvijek sam želio igrati kao Messi, on me inspiriše da budem bolje igrač."

Inače, Irankunda je rođen u Tanzaniji, a u Australiju je stigao kao dijete. Punoljetan će postati 9. februara, a prvom timu Bayerna će se priključiti na ljeto 2024. godine.

Nestory je izuzetno brzo krilo, odličan dribler sa sjajnom završnicom i dobrim naletom prema golu. Uvjereni smo u njegov potencijal i da će s nama napredovati", rekao je Jochen Sauer, Bayernov šef za razvoj omladinaca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, što se tiče Croatia Raidersa, onu 2021. godine vratili riječ Croatia u klupski naziv nakon što je FS Australije dozvolio klubovima da mogu koristiti tradicionalna imena i simbole.

Interesantno da su u ovom klubu izgradili i vlastiti trening kamp pod nazivom "Hrvatski sportski centar". Inače, Adelaide Croatia Raiders su osnovani 1952. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Sezona,dvije i trazit ce da ide u Barcelonu,jednostavno. Balavci su u danasnjem fudbalu takvi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije