Vjerovali su da je Mariano Diaz najveći "parazit" fudbala, no Bayernovom "uhljebu" ne može ni prići!

Sprema se novi ugovor za njega

Vjerovali su da je Mariano Diaz najveći "parazit" fudbala, no Bayernovom "uhljebu" ne može ni prići!

Endin Čaušević

U fudbalu smo prethodnih godina navikli da gledamo i na velikoj sceni fudbalere koji su zbog svog ponašanja dobili epitet "parazita", a prednjačio je u tome Mariano Diaz koji je godinama bio na plati u Real Madridu, no nije igrao. Međutim, i Mariano je pao u scenu zbog čovjeka iz minhenskog Bayerna.

Mariano Diaz je čak pet godina bio član Real Madrida u kojem je odigrao ukupno 84 sezone, no prethodnih godina totalno je bio van planova trenera u kraljevskom klubu.

Godinama su pokušavali da ga se riješe, a to su uspjeli tek ljetos kada je Diazu istekao ugovor. Iako nije igrao on se čak borio za novi ugovor u Real Madridu samo da ostane, ali u klubu očekivano na to nisu pristali.

Ovaj 30-godišnjak je označen kao najveći "parazit" u svijetu fudbala, no čini se da je sada dobio konkurenciju i čovjeka koji će nadmašiti i nekadašnjeg napadača Real Madrida.

U pitanju je njemački golman Sven Ulreich koji je postao pravi primjer kako se "uhljebiti" u svjetskom velikanu i tu ostati godinama bez obzira na minutažu.

Oglasi

Ovaj 35-godišnjak je stigao u Bayern još na ljeto 2015. godine iz Stuttgarta i pristao je da bude rezerva Manuelu Neueru. Iako je bio u najboljim godinama nije mu smetalo da sjedi na klupi skoro cijelu sezonu i bude rezerva, a ponekad i treći golman.

Imao je prije par godina kratak izlet u HSV gdje je bio godinu dana, ali se ekspresno vratio u Bayern na ljeto 2021. godine. S Bavarcima ima ugovor do kraja sezone i navijači su vjerovali da će se klub konačno riješiti svog "parazita", ali su se prevarili.

Njemački mediji pišu da će Ulreich gotovo sigurno ostati i da je uspio da se dogovori s čelnicima Bayerna oko novog ugovora. Iskusni golman će produžiti saradnju na još dvije godine što je za mnoge šok.

Oglasi

Doduše, Ulreich je branio ove sezone skoro više nego u preostalih sedam godina što mu je i donijelo poziciju da se bori za novi ugovor. On ne želi da napušta Bayern i spreman je u tom klubu da završi karijeru.

Da je nadmašio Diaza pokazuje činjenica da je Ulreich već počeo pregovore i oko toga šta će raditi nakon završetka karijere.

Bayern je njegova "zlatna koka"

I kada okači kopačke o klin on će ostati u Bayernu i dobiti poziciju u klubu. Većini golmana cilj je da brane i imaju što zapaženije karijere, ali ne i Ulreichu koji će biti zapamćen kao vječita rezerva u Bayernu.

No, može se pohvaliti da je s ovim klubom osvojio skoro sve što je mogao. Dovoljno je reći da je Ulreich u Bayernu u prethodnih više od sedam godina upisao skromnih 98 nastupa, dok je primjera radi za godinu dana u HSV-u imao 23 nastupa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, rekord mu je 220 nastupa u dresu Stuttgarta u kojem je bio zaista sjajan, no očito je gledao na duge staze i kako da se osigura do kraja karijere, a za njega je Bayern pravi primjer "zlatne koke".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
Iako ne navijam za Bayern , moram ovo napisati . Alo novinaru !!!! Google je besplatan , mani se lupetanja nasumicno . Frajer je branio zadnju cijelu godinu SVE utakmice majstore. O cemu ti pricas . Najtuznije u cijeloj prici sto ti primas platu za ove nebuloze i gluposti. Nevjerovatno kralju !
4 0
YouTalkinToMe
“Mariano Diaz je čak pet godina bio član Real Madrida u kojem je odigrao ukupno 84 sezone”. Kako je uspio za pet godina odigrati 84 sezone, da nije igrao foodball manager.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije