Objavljeni detalji pregovora Kane - Salihamidžić,  poznato šta je presudilo

Novinari Bilda otkrili sve

Objavljeni detalji pregovora Kane - Salihamidžić, poznato šta je presudilo

Esmer Oštraković

Svima je poznato da je Hasan Salihamidžić na ne baš lijep način napustio Bayern, ali polako neki detalji iz posljednjih dana kada je bio u klubu izlaze na vidjelo.

Naime, popularni Brazzo je u posljednjim danima dok je bio direktor u Bayernu išao da pregovara sa Harryjem Kaneom oko njegovog dolaska u ovaj klub.

Kane je tako na ljeto za 100 miliona eura iz Tottenhama prešao u Bayern, te je na taj način oboren ulazni transfer Bayerna.

Novinari Bilda danas su u svom tekstu otkrili detalje pregovora Bayerna i Kanea, a vodio ih je tada naravno Hasan Salihamidžić.

Kako pišu novinari Bilda nakon što je završena prošla sezona Salihamidžić je odlučio da je vrijeme da krene po Kanea.

Oglasi

On i Tuchel otputovali su u London, te su se tamo sastali sa tadašnjim napadačem Tottenhama kako bi dogovorili njegov transfer.

Kane je tada priznao Tuchelu i Brazzi koja je njegova najveća želja, a veže se upravo za ovu sezonu.

Naime, Harry Kane želi da se vrati u London u finalu Lige prvaka 2024. godine i da osvoji trofej u ovom takmičenju.

Jako brzo su čelnici Bayerna i Kane uspjeli da se dogovore, ali je transfer realizovan tek u augustu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Razlog zbog kojeg se sve tako dugo čekalo jeste odugovlačenje od strane vlasnika Tottenhama Daniela Levyja koji je oklijevao, ali je na kraju prodato Kanea.

Ove sezone Kane igra fenomenalno u dresu Bayerna, a na 11 odigranih utakmica postigao je 17 golova i dodao je pet asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi