Hrvatski trener u Bayernu - Rene je momak o kojem se priča u Evropi
Foto - EPA

Marić vodi brigu o trenerima

Hrvatski trener u Bayernu - Rene je momak o kojem se priča u Evropi

Midhat Šljivak

Austrijsko-hrvatski trener Rene Marić novi je član Bayerna. Ovaj 31-godišnjak stiže u Minhen kako bi preuzeo brigu o trenerima mladih kategorija. 

Minhenski Bayern odlučio je uložiti u budućnost i u svoje redove dovesti austrijsko-hrvatskog trenera Renea Marića. Radi se o 31-godišnjem stručnjaku koji je dobro poznat u evropskim okvirima.

Ovaj mladi trener imat će ulogu šefa omladinskih kategorija bavarskog klub. Vodit će brigu o razvoju trenera od U16 do rezervnog tima i podnosit će izvještaje rukovodstvu kluba.

Marić je rođen u Austriji, trenersku karijeru je započeo u lokalnom klubu TSU Handenberg sa samo 17 godina, a pored toga je studirao psihologiju.

Sa samo 24 godine je postao član Red Bull Salzburga. Prvobitno je radio kao asistent u U18 timu, a zatim i u prvom timu austrijskog šampiona, gdje ga je angažovao Marco Rose.

Oglasi

S istim trenerom je radio u Monchengladbachu i Dortmundu, a zatim je otišao s Jessejem Marschom u ekipu Leeds Uniteda gdje su ostali do februara ove godine.

I sam Rene je želio postati fudbaler. Međutim, brzo se odlučio na trenersku karijeru nakon što u omladinskim kategorijama nije dobijao previše prostora za igru.

Pažnju na sebe je privukao pisanjem bloga gdje je analizirao nastupe igrača i klubova u njemačkoj Bundesligi i to mu je otvorilo brojna vrata jer su brojni treneri vidjeli da u njemu ima određenog kvaliteta.

Sa samo 31 godinom Marić je još uvijek itekako mlad stručnjak. Međutim, očigledno je da ima ozbiljno znanje čim je uspio doći do visoke pozicije u jednom od najvećih klubova svijeta.

Pretpostavlja se da bi ovaj 31-godišnjak u budućnosti mogao krenuti i u samostalnu trenersku karijeru, ali zada je zadužen da vodi brigu o trenerima i njihovom radu u redovima minhenskog Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci su prepoznali kvalitet u Mariću i vidjet ćemo kakva je budućnost pred ovim mladim stručnjakom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije