Foto: Goran Mehkek / CROPIX

HNL, 16. kolo

Dinamu ponovo sretna sudijska nadoknada

Haris Zilić

Odigran je derbi duel 16. kola HNL-a između Dinama i Osijeka. Odličan fudbal na Maksimiru i konačan rezultat 2:1 za zagrebački tim koji je tako upisao značajna tri boda.

Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno teško se dolazilo u prave prilike.

Bilo je tu nekoliko pokušaja prema oba gola. Kod Dinama se izdvaja šansa Baturine, na drugoj strani probao je i Lovrić.

U jednoj borbenoj utakmici Dinamo je ipak poveo sa 1:0. U 24. minuti lijepa akcija domačina, Špikić je asistirao, a Bulat pogodio za 1:0 i slavlje na Maksimiru, ali i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku slična igra na terenu, gosti su imali više loptu u svom posjedu.

Nije bilo nekih ozbiljnijih prilika sve do 76. minute, kada su gosti ovaj put slavili. Pušić je upisao asistenciju, a Matković je pogodio za 1:1 i poravnanje na Maksimiru.

Do kraja utakmice Dinamo ipak stiže do trijumfa. U prvoj minuti sudijske nadoknade za 2:1 pogodio je Vidović i tako donio vrijedan trijumf za Modre u borbi za vrh tabele.

U timu Dinama priliku za igru nisu dobili Sučić i Menalo, a kod gostiju Hiroš nije dobio minutažu kada su u pitanju bh. fudbaleri.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 16. kolo:

Dinamo - Osijek 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.