Sergej Jakirović igra na kartu sreće s Dinamom - U međuvremenu Hajduk je servirao 'bombu'
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Najavljene promjene

Sergej Jakirović igra na kartu sreće s Dinamom - U međuvremenu Hajduk je servirao 'bombu'

Midhat Šljivak

Trener zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović najavio je kako će hrvatski prvak u januarskoj prijelaznom roku dovesti nekoliko novih fudbalera. Po njegovim riječima to neće biti skupocjena pojačanja.

Dinamo ne blista ove sezone pod vodstvom Sergeja Jakirovića. Modri su imali ogromnih padova u igri i dosta je nezadovoljstva načinom na koji bh. stručnjak vodi ekipu.

Po dolasku u klub Jakirović je ostao bez izuzetno bitnih igrača, od vođa tima ostao je samo Bruno Petković, a u januaru će trener Dinama pokušati angažovati igrače za koje smatra da mu mogu pomoći.

Neće to biti skupocjena pojačanja. Pokušat će dovesti igrače koji su kvalitetni i jeftini.

"Gledamo zadnja tri mjeseca igrače koji bi nas mogli pojačati. Nema smisla tražiti preskupe igrače, pa tražimo ono što nam je dostupno. Kada bismo pogodili s dva tri igrača, bilo bi odlično", rekao je Jakirović.

Oglasi

Dinamo u subotu dočekuje Osijek u derbiju. Cilj je naravno pobjeda

"Veoma sam zadovoljan kako su svi trenirali u pauzi. Radili smo neke stvari koje bi trebale da se poboljšaju. Želimo u derbiju popraviti dojam i gorak okus prošlih utakmica".

Hajduk servirao bombu - Vraća se Nikola Kalinić

I dok Dinamo traži pojačanja koja neće previše opteretiti budžet, njihov najveći rival Hajduk iz Splita potvrdio je povratak Nikole Kalinića u klub.

To je danas potvrdio trener splitskog kluba Mislav Karoglan. Dogovor s 35-godišnjakom je postignut.

"Razgovarao sam s njim jučer i sve ide u dobrom pravcu. Ima volju da se vrati, kao i svi mi. On smatra da mu trebaju individualni treninzi prije priprema. On će nam se, ako sve bude u redu, priključiti na zimskim pripremama", rekao je Karoglan.

Nikola Kalinić na potpisu za Hajduk 2022. godine (Foto: HNK Hajduk)

Kalinić je posljednji angažman imao u Hajduku. Stigao je u februaru 2022. godine , no proteklog ljeta odlučeno je da se saradnja ne nastavi.

Mnogi su ga međutim priželjkivali nazad. Na kraju im se želja ispunila i čuveni napadač se vraća kući.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Kalinić je u bogatoj karijeri pored Hajduka i Verone nastupao za velikane kao što su Atletico Madrid, AS Roma, AC Milan, Fiorentina, ukrajinski Dnipro i engleski Blackburn.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi