Jakirović je našao novog golmana: Ide na Euro, a godišnja plata u Dinamu nestvarnih 500.000 eura!
Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

Rumun stiže na Maksimir

Jakirović je našao novog golmana: Ide na Euro, a godišnja plata u Dinamu nestvarnih 500.000 eura!

Admin Čaušević

Možda pomalo i prepotentno, ali itekako realno Sergej Jakirović je za hrvatske medije posljednjih dana izjavio da je svojim nasljednicima ostavio sređen klub, a njegovo sređivanje Dinama tek treba početi. Jedna od gorućih pozicija je svakako ona među stativama, pogotovo nakon odlaska Dominika Livakovića. 

Dominik Livaković je godinama je garantovao Dinamu sigurnost u zadnjoj liniji, ali je ljetos prešao u Fenerbahce. Ako je neko zaslužio sjajan transfer onda je to definitivno bila jedinica Vatrenih.

Livaković nije bio jedini s čijim se odlaskom Jakirović suočio kada je stigao na klupu pošto su otišli još neki od nositelja igre kao što su Josip Šutalo i Luka Ivanušec.

U dosadašnjem dijelu sezone trofejni stručnjak je na golu uglavnom rotirao Ivana Nevistića i Danijela Zagoraca, a kada se golmani mijenjaju to je jasan znak određenog nezadovoljstva.

Upravo iz tog razloga dovođenje golmana na Maksimir će biti prioritet, a izgleda i već je poznato ko će biti "legitimni" nasljednik Livakovića među stativama.

Horatiu Moldovan brani odlično na golu Rumunije i siguran je putnik u Njemačku

Naime, Dinamo želi dovesti Horatiju Moldovana, 25-godišnjeg Rumuna koji već neko vrijeme odlično brani na golu Rapida iz Bukurešta.

Oglasi

Moldovan je standardan reprezentativac Rumunije te će sigurno biti među putnicima na Euro pa bi na ime UEFA-inog fonda za nastupe igrača na Euru Dinamo mogao vratiti koliko toliko uloženog novca za dovođenje ovog golmana.

Branio je na posljednjih osam mečeva kvalifikacija za Euro, posebno je bio impresivan u novembarskim duelima protiv Izraela (2:1) te Švicarske (1:0) te je svojoj zemlji na neki način donio direktan plasman na u Njemačku.

Ogromna otkupna klauzula

Rumunski mediji su već i prenijeli cifre eventualnog transfera, tačnije Modri su jako blizu da aktiviraju otkupnu klauzulu od 800.000 eura. 

Već se špekuliše i o mogućoj plati na Maksimiru za Rumuna. Navodi se astronomska cifra od čak 500.000 eura godišnje. Taj podatak dovoljno govori o finansijskoj moći najuspješnijeg hrvatskog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, najplaćeniji igrač u svlačionici Dinama je Bruno Petković koji nakon produženja ugovora ima primanja od oko miliona eura godišnje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Odličan vratar.
1 0
Deepy
Nema GNK te pare.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije