Razočarani su odlukom vodstva lige

Na derbiju Cityja i Liverpoola pojavio se avion u koji su svi gledali: Poruka je bila žestoka

Samir Mlaćo

U Premier ligi Engleske prava uzbuna. Vodstvo lige odlučilo je oduzeti Evertonu deset bodova zbog kršenja financijskog fair playa, a čini se da bi mogao biti kažnjen i Manchester City.

Navijači Evertona su razočarani, a jučerašnji derbi Manchester Cityja i Liverpoola iskoristili su kako bi poslali poruku vodstvu lige. Učinili su to veoma kreativno, tačnije avion je preletio iznad stadiona tokom velikog derbija.

"Premier liga=korupcija", pisalo je na paroli, a publika je sve gledala u čudu.

Brzo su shvatili o čemu se radi, a zanimljivo da Sky Sport nije prikazao ovaj detalj u direktnom TV prijenosu.

Vjerovatno im je to bilo i zabranjeno od vodstva liga, no naravno to su zabilježile druge kamere.

Everton večeras igra protiv Manchester Uniteda od 17:30, a navijači Evertona nisu mogli izvesti ovaj performans po mraku, pa su se odlučili za jučerašnji derbija Cityja i Liverpoola.

Ovako je to izgledalo...

Evertonovim mukama nema kraja, jer pored oduzimanja bodova, prijete im i tužbe klubova.

Everton će tužiti pojedini rivali iz prošlih sezona

Naime, Burnley, Leicester i Leeds spremaju tužbu protiv Evertona, te će tražiti odštetu od oko 342 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton se prošle sezone spasio od ispadanja te je imao samo dva boda više od Leicestera, te pet od Leedsa, a ovi klubovi smatraju da su žestoko oštećeni u ovom slučaju.

Sada je već jasno da će Everton i ove sezone voditi bitku za opstanak, a danas će bodove tražiti protiv Uniteda koji zauzima osmo mjesto. United je u nizu od dvije pobjede, a šta će se dešavati na Goodison parku, ostaje da se vidi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.