Okršaj koji je čekala Engleska, na Etihadu je sve "prštalo", ali pobjednika nije bilo

Remi Cityja i Liverpoola

Okršaj koji je čekala Engleska, na Etihadu je sve "prštalo", ali pobjednika nije bilo

Endin Čaušević

Manchester City i Liverpool sastali su se danas na Etihadu u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa, a rezultat na kraju bio je 1:1.

U prvom poluvremenu gledali smo zaista fantastičan meč jer su oba tima otvoreno ušla u utakmicu što nam je garantovalo sjajan fudbal.

Prvu veliku šansu na meču vidjeli smo u 11. minuti kada je pokušao Foden koji je iz dobre prilike šutirao, no Alisson je bio siguran.

Pet minuta kasnije prijete Redsi. Sjajno je pokušao Darwin Nunez, no Ederson odličnom intervencijom spašava Građane.

Ipak, spasa za goste s Anfielda nije bilo u 27. minuti. Igrači Cityja odigrali su odličnu akciju, a na kraju je Haaland izašao sam na Alissona i uspio da zatrese mrežu Liverpoola za 1:0 i veliko slavlje navijača na Etihadu.

Redsi su mogli da se vrate desetak minuta kasnije jer je u šansi ponovo bio Nunez koji je šutirao pored gola iz veoma dobre pozicije.

Oglasi

Zadnju šansu u prvom dijelu imao je Manchester City. Foden je bio u odličnoj prilici i dobro je šutirao, ali je Alisson ponovo spasio Liverpool iako su mnogi već vidjeli loptu u golu Liverpoola.

U drugom poluvremenu nije bilo toliko izglednijih prilika, ali smo vidjeli jedan pogodak. Liverpool je bio nešto opasniji, a prvu pravu šansu u nastavku imao je Nunez u 72. minuti kada je izašao sam na Edersona koji nevjerovatnom intervencijom brani šut Urugbvajca.

City je uzvratio u 80. minuti preko Haalanda, ali ovaj put Alisson je uspio da odbrani udarac norveškog napadača.

No, minut kasnije šok na Etihadu jer je Liverpool poravnao na 1:1. U centru pažnje našao se Alexander-Arnold koji sjajno pogađa mrežu Edersona i vraća stvari na početak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je osam minuta kasnije poveo sa 2:1 preko Akanjija, ali je sudija Kavanagh svirao prekršaj i poništio gol domaćih.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je ostalo na semaforu 1:1.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Aspiratoru pod hitno posjeti oftamologa, rka Akandija na ruci golmana, ti si corav
0 1
Aspirator
Bas da vidim hoće li liverpulovci da se žale na sudije nakon onog poklona hahaha… tip pada kao da ima padavicu gol cist ko suza poništise
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi