Nevjerovatne scene sa sinoćnjeg meča

Barca pobijedila Porto, ali nikome nije bilo do slavlja zbog sramote na tribinama Montjuica!

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć nakon preokreta pobijedila Porto sa 2:1 i osigurala plasman u nokaut fazu Lige prvaka. Međutim, ono što se sinoć dešavalo na tribinama stadiona Montjuic bacilo je u očaj navijače katalonskog kluba.

Nakon neočekivanog poraza od Shakhtara u prošlom kolu večeras je Barcelona uspjela da dođe do zlata vrijedne pobjede koja je ovom klubu osigurala prvu poziciju u grupi i plasman u nokaut fazu.

Iako je Porto večeras odigrao dosta dobar meč na kraju je Barcelona uspjela nakon preokreta da pobijedi sa 2:1.

Gosti su poveli u 30. minuti kada je Pepe zatresao mrežu Katalonaca, ali samo dvije minute kasnije Barcelona je poravnala na 1:1 nakon magije koju je izveo Joao Cancelo.

Do preokreta Blaugrana stiže u 67. minuti, a na scenu je stupio portugalski dvojac Cancelo - Felix. Oni su sjajno kombinovali na lijevoj strani, a na kraju je Felix bio taj koji je zabio pogodak za 2:1 i pobjedu Barcelone.

Iako su domaći imali dodatni razlog za slavlje zbog izborenog plasmana u nokaut fazu na kraju navijačima Barcelone nije bilo previše do fešte zbog onoga što se dešavalo na tribinama njihovog stadiona.

Naime, ponovo se desila situacija baš kao i prije skoro dvije godine kada su gosti imali ogroman broj navijača na tribinama. To se desilo s Eintracht Frankfurtom koji je na Camp Nouu imao nevjerovatnu podršku zbog "izdaje" određenog dijela navijača Barce, a to se i večeras ponovilo.

Veliki broj navijača Porta bio je na tribinama Montjuica, a posebno u sektoru u kojem su smješteni sezonski vlasnici ulaznica za mečeve Barcelone što je za Katalonce poseban udarac.

To znači da su sezonski vlasnici iznajmili svoje mjesto navijačima Porta za određenu sumu novca i pokazali da su im pare ispred Barcelone što je za navijače tog kluba jednostavno nedopustivo.

Navijači Porta su čak u nekoliko navrata nadglasali domaće navijače, a često se čulo i pogrdno skandiranje na račun Barce. Ostali vlasnici sezonskih ulaznica koji su bili na toj tribini zgroženo su gledali i nije im bilo jasno otkud svi ti navijači Porta u istom sektoru.

Traže se žestoke kazne za navijače koji su izdali Barcelonu

Oni iskreni navijači Barcelone nisu krili ljutnju zbog izdaje određenog dijela navijača tog kluba i zatražili su da Joan Laporta i društvo reaguju i da se sazna koji navijači su prodali svoje mjesto za večerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, navijači Barcelone su predložili da se oni žestoko kazne i da im se oduzmu sezonske ulaznice, te da im se zabrani u budućnosti kupovina istih.

Za Barcelonu je ovo veliki šamar i poniženje koje se desilo čak dva puta u svega dvije godine i jasno je da u klubu moraju reagovati i uvesti rigoroznije mjere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.