Gavi operisan, propušta Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre
FOTO - EPA

Teška povreda

Gavi operisan, propušta Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre

Adnan Beganović

Mladi fudbaler Barcelone, Gavi, uspješno je operisan danas u Barceloni. Zbog teške povrede koljena propustit će ostatak sezone, ali i Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa, Barcelonin Gavi, uspješno je podvrgnut operativnom zahvatu.

Fudbalska reprezentacija Španije se plasirala na Evropsko prvenstvo, no posljednja utakmica i pobjeda nad Gruzijom je ostala u sjeni Gavijeve povrede.

Naime, u 26. minuti je Gavi morao napustiti teren nakon što je pao na travnjak bez kontakta s loptom ili protivnikom i počeo se previjati od bolova.

Bilo je jasno da se radi o težpoj povredi, a naknadni detaljni pregledi su ustanovili da je doživio rupturu prednjeg križnog ligamenta desnog koljena i povredu lateralnog meniskusa.

Oglasi

Iako u posljednjih nekoliko dana nije bilo previše informacija o njegovom zdravstvenom stanju, iz Barcelone su danas objavili da je Gavi uspješno operisan te da je zapravo počeo proces njegovog oporavka.

Da li će Gavi ikada biti onaj pravi?

Naravno, ova povreda će usporiti njegov nogometni put, no dobro je što je operativni zahvat prošao po planu, što su potvrdili i iz Barcelone.

"Danas je igrač naše prve ekipe Gavi uspješno podvrgnut operativnom zahvatu napuknutog prednjeg križnog ligamenta desnog koljena.

Gavi se previja od bolova

Imao je i nekoliko šavova na meniskusu. Operaciju je izveo dr. Joan Carles Monllau pod nadzorom klupske medicinske usluge u Hospital de Barcelona", naveli su iz španskog kluba.

Nešto više detalja o samom operativnom zahvatu donijeli su španski mediji koji tvrde da će Gavi s terena odsustvovati osam do devet mjeseci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To znači da je sezona za njega završena, te da će propustiti i Evropko prvenstvo, te Olimpijske igre naredne godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti