Pobuna u svlačionici Barcelone zbog užasne odluke kluba, igrači su Laporti odmah rekli šta imaju

Umjesto odmora...

Pobuna u svlačionici Barcelone zbog užasne odluke kluba, igrači su Laporti odmah rekli šta imaju

Endin Čaušević

Barcelona već nekoliko godina muku muči s finansijama i na sve načine pokušava da zaradi novac. Igrači katalonskog kluba podržavaju sve akcije čelnika Blaugrane, ali odluka koju su donijeli prije nekoliko dana ih je u potpunosti razočarala.

Veliki pad Barcelone u finansijskom smislu počeo je s dolaskom koronavirusa i tada su na površinu isplivali svi problemi s kojima se suočava katalonski klub.

Dugovanja su bila nenormalno velika i već tri godine Katalonci pokušavaju da izvuku klub iz rupe i stabilizuju ga kako bi se mogli maksimalno fokusirati na rezultate koje ovaj tim postiže na fudbalskom terenu.

Zbog toga je Barcelona primorana na sve načine da pokuša zaraditi novac kada je marketing u pitanju i iskoristiti činjenicu da su jedan od najpopularnijih klubova na svijetu.

Čak su i igrači izlazili u susret u većini slučajeva i smanjivali svoje plate ili pristajali na odgodu istih samo kako bi klub ponovo stao na noge.

Oglasi

Međutim, katalonski Sport piše da igrači Barcelone osjećaju kao da su ih čelnici kluba izdali jer su donijeli odluku koja ih je apsolutno razočarala.

Naime, posljednji meč u ovoj godini Barcelona će igrati 20. decembra na Mnotjuicu protiv Almerije prije kratke pauze zbog novogodišnjih praznika. Planirano je da igrači odmah idu na odmor koji će trajati deset dana, ali ih je dočekao hladan tuš.

Naime, Barcelona je dobila ponudu da samo dan kasnije igra prijateljski meč u Sjedinjenim Američkim Državama protiv meksičke Amerike, a Sport navodi da su čelnici kluba već tu ponudu prihvatili.

Utakmica se igra u Dallasu i igrači Barcelone nakon meča protiv Almerije neće odmah na odmor već u avion i put Amerike da odigraju još jedan meč od kojeg će Barca sigurno profitirati što se novca tiče.

Oglasi

Međutim, takva odluka izazvala je pobunu u svlačionci Barcelone jer igrači ne žele da idu na tako dalek put u periodu kada su već svi isplanirali početak odmora.

Let u jednom pravcu za Dallas traje čak 14 sati, dva dana bi bila izgubljena za odmor, a tu je i rizik od povreda. Xavi i igrači se nadaju da će se klub predomisliti jer utakmica u Dallasu stiže u najgori mogući trenutak.

Igrači odbili odlazak u Ameriku, Barcelona svakom od njih ponudila ogroman bonus

Navodno, Barcelona bi u slučaju da odigra utakmicu protiv Americe u Dallasu zaradila čak četiri miliona eura što je glavni razlog zbog čega klub traži od igrača da pristanu na ovaj meč.

Igrači su pokazali jasno da ne žele da idu i da im je odmor prijeko potreban. No, Laporta i društvo imaju još jedan as u rukavu kako bi ih pokušali nagovoriti. Spremni su da svakom od igrača daju bonus od 100.000 eura ukoliko se nađu u avionu za Dallas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačna odluka je očito na Xaviju i igračima i klub im je dao desetak dana da razmisle, ali s jasnom porukom da se nadaju da će pristati i pomoći Barceloni da dođe do prijeko potrebnog novca koji bi im itekako dobro došao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Sirotinjo i B0gu si teška :-(
1 0
YouTalkinToMe
Mamu sebi yebali, dva smrada redovna na objavama o barceloni, koja opsesija. Radite li išta smradovi osim isčekivanja objava o barceloni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi