FOTO: EPA

I Inter je u problemima

Arsenal ponižava Lens, a tek je poluvrijeme!

Haris Zilić

Fudbaleri Arsenala igraju kao u transu u petom kolu Lige prvaka u okviru grupe B protiv francuskog Lensa. Topnici su u prvom poluvremenu uništili svog rivala, a rezultat na semaforu nakon prvih 45 minuta glasi 5:0 za londonski tim.

Arsenal je od samog početka utakmice bio u petoj brzini, a fudbaleri Lensa nisu znali šta ih je večeras snašlo u Londonu.

Sve je počelo u 13. minuti kada je Havertz pogodio za 1:0 na asistenciju Gebriela Jesusa.

Nakon asistencije Jesus upisuje u pogodak, to je bilo za 2:0 u 21. minuti, a u rubriku asistencije upsiao se Saka.

Asistencija pa gol, tako su igrali fudbaleri Arsenala. Nakon Jesusa i Saka je proed asistencije upisao pogodak, u 23. minuti pogodio je za 3:0.

Nokaut Lensa režirao je Martinelli u 27. minuti pogotkom za 4:0, asistent je bio Tomiyasu. Za 5:0 pogodio je Odegaard u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Lens u noćnim morama, a Inter također u nokautu

Uraganskih 14 minuta Arsenala, četiri gola u mreži večeras izgubljenog Lensa, a ukupno pet za poluvrijeme.

Francuzi mogu biti sretni što se Arsenal zaustavio na 5:0 jer je bilo prilika za još koji pogodak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vidjet ćemo šta nas čeka u drugom poluvremenu, a da fudbalere Lensa pitate vjerovatno bi odmah potpisali kraj utakmice.

Nije Lens jedini koji ima muke večeras. Inter je u nokautu u Lisabonu, Benfica nakon prvog poluvremena vodi sa 3:0 u utakmici petog kola grupe D, a hat-trick je postigao Joao Mario.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.