Od januara ide u redove evropskog velikana

Transfer karijere za tinejdžersko čudo iz Srbije: Real i Barcelona su ostali kratkih rukava

Haris Zilić

Mladi fudbaler iz Srbije i kadetski reprezentativac naši istočnih komšija Matija Popović završio je transfer karijere i potvrdio svoj raskošni talenat o kojem se dugo pričalo u susjednoj Srbiji.

Ovaj 17-godišnji napadač novi je igrač Milana i sve je dogovoreno prenose italijanski mediji.

Popoviću 31. decembra ističe ugovor sa Partizanom i u Milan ce doči kao slobodan rezultat. Iza Nove godine početkom januara 2024. godine potpisat će ugovor do ljeta 2028. godine.

Sjajne igre u dresu Partizana nisu prošle nezapaženo i stigla je nagrada te odlazak u redove evropskog velikana.

Mladi napadač je bio na meti Reala, ali i Barcelone, međutim Rossoneri su na kraju bili najbrži i najkonkretniji u cijeloj priči.

Iza sebe Popović ima sjajnu statistiku. U 25 utakmica ove sezone postigao je 21 gol za omladinske selekcije Partizana.

Još uvijek nije debitovao za prvi tim crno-belih, ali neće imati vremena za to jer je njegov talenat odmah primijetio italijanski velikan.

Za kadetsku reprezentaciju Srbije ovaj mladi napadač je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak.

Popović će prvo biti priključen Primavera U19 timu AC Milana, a sigurno ako se pokaže da će uskoro dobiti i minutažu u prvom timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da Rossoneri često daju priliku mlađim igračima, a frišak primjer je nedavni debi za prvi tim 15-godišnjeg Francisca Camarde.

Pomenuti Camarda je upisao debi za Milan. Igrač rođen 2008. godine u duelu protiv Fiorentine prije dvije sedmice na teren je ušao u 83. minuti umjesto Luke Jovića. Camarda je oborio sve rekorde Milana i Serije A. Debitovao je sa 15 godina, 8 mjeseci i 23 dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.