Majka nije mogla sakriti suze: Ono što je Milanov 15-godišnjak napravio pred meč je nezapamćeno

Debitovao za Rossonere

Majka nije mogla sakriti suze: Ono što je Milanov 15-godišnjak napravio pred meč je nezapamćeno

Admin Čaušević

Italijanska Serije A je u subotu navečer dobila svog najmlađeg igrača u historiji nakon što je Francesco Camarda sa 15 godina i 260 dana starosti upisao svoje prve minute u seniorskom fudbalu. Međutim, ono što se dešavalo pred utakmicu je nezapamćeno.

Kada je saznao da će igrati Camarda je odlučio da obraduje svoje roditelje te im nabavi ulaznice za meč, ali način na koji je to uradio je vrijedan divljena.

S obzirom da je prvotimac mladi Italijan je imao pravo na određen broj besplatnih ulaznica i to u loži, ali on je uradio nešto potpuno drugo.

Naime, još uvijek maloljetni Camarda je otišao s ocem na biletarnicu kako bi kupio karte za svoje roditelje i prijatelje te ih pozvao na utakmicu.

Iako je mogao karte dobiti besplatno, talentovatni fudbaler je potrošio nekoliko stotina eura te je svojim najdražim osobama priredio nezaboravan trenutak.

Oglasi

Camarda je u finišu meča protiv Fiorentine i dobio priliku za igru. U tom trenutku snimljena je i reakcije njene majke koja nije mogla suzdržati suze. 

Svojim potezom pred utakmicu 15-godišnjak je pokazao veliku poniznost, a trenutak kada mu je apladuiralo 70-ak hiljada navijača Milana će zauvijek pamtiti.

Zanimljivo da su Camaradini roditelji mlađi od nekih prvotimaca Milana kao što je Olivier Giroud koji je nedavno proslavio 37. rođendan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Debi se za mladog Italijana završio na najbolji mogući način pošto su Rossoneri slavili minimalnu, ali vrijednu pobjedu. Odlučio je gol Thea Hernandeza iz penala.

Zanimljivo i da rekord najstarijeg strijelca u Seriji A pripada Milanu. U vlasništvu je Zlatana Ibrahimovića koji je prošle sezone zabio Udineseu sa 41 godinom i 166 dana. U međuvremenu se Šveđanin bh. korijena penzionisao.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi