Milan je savladao Fiorentinu, ali utakmica je ušla u historiju italijanskog fudbala!
FOTO: EPA

Seria A, 13. kolo

Milan je savladao Fiorentinu, ali utakmica je ušla u historiju italijanskog fudbala!

Haris Zilić

Odigran je duel starih rivala u 13. kolu italijanske Serie A, Milan je dočekao Fiorentinu i konačan rezultat je glasio 1:0 za Rossonere.  Ovaj meč je ušao i u historiju svjetskog fudbala, a posebno Serie A, o čemu ćemo u nastavku tekstualnog izvještaja.

Početak utakmice počeo je oprezno s obje strane. U 18. minuti dobra akcija gostiju preko Biraghija, bez konkretne zavšrnice na kraju.

U 23. minuti bilježimo prvu dobru šansu za domaće, Pulišić je fenomenalno šutirao, Terracciano zaustavlja njegov udarac, ostalo je 0:0.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko dobrih prilika pred oba gola, ali isticali su se golmani oba tima.

I kada se činilo da se na pauzu ide sa 0:0 u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena dosuđen je penal za Milan, siguran realizator je bio Hernandez za 1:0.

U nastavku dosta dobar fudbal, bilo je prilika, nedostajala je realizacija kod oba tima. Najbolja šansa u nastavku u 74. minuti, Jović je bio u prilici za domaće ostalo je 1:0.

Oglasi

Pokušala je i Fiorentina preko Gonzaleza da uradi nešto više, ali odbrana Rossonera je bila na visini zadatka. U finišu je briljirao golman Maignan sa nekoliko vrhunskih intervencija na golu Milana Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i ostalo je 1:0.

Ipak, utkamicu je obilježio 15-godišnji Francesco Camarda koji je upisao debi za Milan. Igrač rođen 2008. godine u večerašnjoj utakmici na teren je ušao u 83. minuti umjesto Luke Jovića. Camarda je oborio sve rekorde Milana i Serije A. Debitovao je sa 15 godina, 8 mjeseci i 23 dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 13. kolo:

Milan - Fiorentina 1:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi