Na semaforu 50. minuta, lopta kod golmana Milana, a onda čudo u samo pet sekundi

Rossoneri savladali Frosinone

Na semaforu 50. minuta, lopta kod golmana Milana, a onda čudo u samo pet sekundi

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana večers su na San Siru pobijedili Frosinone u okviru 14. kola italijanske Serije A sa 3:1. Utakmicu je obilježio Christian Pulišić i nevjerovatan detalj iz 50. minute.

Rossoneri su uspjeli da dođu do tri boda protiv Frosinonea i ponovo se uključe u borbu za sami vrh tabele.

Gosti su se dobro držali na San Siru u prvom poluvremenu i kada se činilo da nećemo vidjeti golove u prvih 45 minuta na scenu je stupio srbijanski reprezentativac Luka Jović koji je digao sve na noge.

Naime, Milan je uspio da dođe do vodstva u 43. minuti kada je Jović zakucao loptu u mrežu Frosinonea za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Milan je nastavio i u drugom poluvremenu tamo gdje je stao u prvom i nakon svega pet minuta u nastavku domaći su udvostručili prednost.

Oglasi

U 50. minuti vidjeli smo detalj koji je oblježio večerašnji meč, a u centru pažnje bili su golman Mike Maignan i Christian Pulišić.

Maignan je odlično ispucao loptu prema golu Frosinonea koju je magičnim prijemom smirio Pulišić i krenuo punim trkom na gol protivnika, a potom je uspio da pošalje loptu u mreži i povisi na 2:0.

Nevjerovatnu akciju, prijem lopte Pulišića i pogodak za 2:0 možete pogledati na OVOM LINKU.

Sve je riješeno na ovoj utakmici bili u 74. minuti jer je Milan zabio i treći gol. Jović je upisao ovaj put asistenciju, a mrežu gostujućeg tima trese Tomori za 3:0.

Do kraja utakmice Frosinone je uspio da ublaži poraz, a konačnih 3:1 postavio je Brescianini golom u 82. minuti meča. Bh. reprezentativac Rade Krunić pobjedu Rossonera odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je treći na tabeli serije A sa četiri boda manje u odnosu na Juventus, te tri boda manje u odnosu na gradskog rivala Inter koji sutra igra derbi protiv Napolija na stadionu Diego Armando Maradona.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi