Kanađanin na meti Reala

Bayern Realu nudi Alphonsa Daviesa, a zauzvrat želi zvijezdu Kraljeva - Perez je odlučio

Edmir Škorić

Alphonso Davies jedna je od glavnih meta Real Madrida za ljetni prijelazni rok 2024. godine. Njegov dolazak bi Kraljevima značajno doprinio i defanzivno i ofanzivno, ali Bayern naravno ne želi da ostane bez takvog igrača.

Real Madrid obično dobije što poželi, prije ili kasnije. I dalje rade na tome da dovedu Kyliana Mbappea na kraju sezone, ali to ne bi bilo jedino veliko pojačanje španskog velikana.

Jedan od najboljih bekova na svijetu ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine i još uvijek nije produžio, zbog čega u njemačkom klubu postaju sve svjesniji da ga moraju prodati narednog ljeta, iako i dalje ne gube nadu da ga mogu i zadržati.

Žele ipak u Minhenu pod svaku cijenu izbjeći da 2025. ode kao slobodan igrač, jer bi zvijezda sa samo 25 godina otišla direktnom rivalu u Ligi prvaka, a da pritom ostaju bez ikakve zarade. Dakle, ne žele da im se ponovi David Alaba koji je besplatno otišao u Real kao jedan od najboljih defanzivaca.

Iz tog razloga već proučavaju mogućnosti da Daviesa prodaju u roku od šest mjeseci. Bayern takođe pokušava izvući najbolje od eventualnog odlaska reprezentativca Kanade, pa su navodno spremni ponuditi razmjenu u kojoj bi pustili Daviesa, a dobili brazilskog napadača Rodryga. Pitanje je da li će Real pristati na takvu razmjenu s obzirom na to kako Rodrygo igra i o kakvom potencijalu je riječ.

Druga opcija je da Bayern Daviesa da za mladog Argentinca Nica Paza, s t im da bi Real u tom slučaju morao da doplati određeni dio novca.

Florentino Perez ne razmatra niti jednu od ovih opcija, jer obojicu smatra vrlo važnim fudbalerima za sadašnji i budući projekt kluba. No, planira poslati dobru financijsku ponudu za dobivanje usluga Bayernovog igrača.

Glavni cilj je da transfer ne premaši 60 miliona eura, svjesni da će Bayern biti u situaciji da praktično mora da proda svog prvotimca.

Ranije je trener Bayerna Thomas Tuchel komentarisao glasine oko odlaska Daviesa u Real Madrid.

"On je naš igrač i sigurno jedan od ključnih. Zna koliko ga cijenimo. Za mene dužina ugovora igrača ništa ne znači. On se stalno razvija i radi to na najvišem nivou.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vjerujem menadžmentu. Davies je veoma mlad igrač, često to zaboravljamo. Još uvijek ima prostora za napredak u svim aspektima", rekao je Tuchel, a prenosi Mundo Deportivo.

Te izjave nisu nikakva garancija da će Bayern zadržati Daviesa, jer čini se da je igrač sve manje sretan u Minhenu i da svim silama želi put Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.